Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKO TRŽIŠTE

U najslabijem ovogodišnjem mjesecu prodana samo 1573 auta

Škoda Octavia
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
12.09.2014.
u 18:00

Najprodavaniji je i dalje Volkswagen, ispred Opela, Škode i Peugeota, a kod modela je prva Škoda Octavia, ispred VW Golfa

U kolovozu su u Hrvatskoj, prema podacima Promocije plus, registrirana samo 1573 nova automobila. Velik je to pad u odnosu na mjesec prije, kada je prodano 3060 automobila. Ali, bilo je to i očekivano. Kolovoz je zbog turističke sezone i godišnjih odmora tradicionalno najlošiji mjesec za prodaju vozila pa je i lani u kolovozu prodano samo 1539 automobila.

Ali, kako je ove godine zbog velikih nabavki države, državnih tvrtki i posebno rent-a-car poduzeća prodaja u odnosu na 2013. konstantno rasla, ovako velik pad je ipak iznenađenje.

Tržišni lider je i dalje Volkswagen koji je i u kolovozu bio najprodavaniji sa 266 registracija, a na godišnjoj razini je prodao 4263 automobila i drži 16,55 posto udjela na tržištu.

Opel je drugi sa 3206 prodanih automobila. Slijede Škoda sa 2779 automobila, Peugeot sa 1746 auta, pa Citroen, Renault, Ford Hyundai, Toyota, Kia, Audi, Mazda, Dacia, BMW, Nissan, Seat...

Od modela je i dalje najprodavanija Škoda Octavia sa 1707 prodanih primjeraka. Drugi je Volkswagen Golf sa 1509 automobila, treća Opel Corsa s 1242, pa slijede Opel Astra, VW Polo, Hyundai i30, VW Up!, Škoda Rapid, Ford Fiesta, Renault Clio, VW Passat, Peugeot 208...

>> Ni Rusiji ni Europi i Americi ne odgovara zabrana uvoza

>> Prodaja auta raste zbog obnove voznog parka države i rent-a-cara

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije