Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veća zaštita

Naknada i kod sudara s vozilom koje nije osigurano

prometna nesreća
Foto: ilustracija
26.11.2014.
u 17:54

Također, oštećena osoba koja je vozač neosiguranog vozila koje je sudjelovalo u sudaru imat će pravo na naknadu štete

Izmijenjen je Zakon o obaveznim osiguranjima u prometu kako bi se zaštitilo vlasnike osiguranih vozila u slučaju sudara s neosiguranim vozilom. Tako odsad vlasnici vozila koji su uredno zaključili policu obveznog osiguranja od automobilske odgovornosti više neće ostati bez osigurateljne zaštite u slučaju kada sudjeluju u prometnoj nesreći u kojoj sudjeluje i neosigurano vozilo.

Također, oštećena osoba koja je vozač neosiguranog vozila koje je sudjelovalo u sudaru imat će pravo na naknadu štete. Izmjenom zakona osiguravajuća društva imat će se pravo u potpunosti i s kamatom naplatiti od osobe odgovorne za štetu u slučaju kada je šteta prouzročena kaznenim djelom obijesne vožnje za koje je donesena pravomoćna sudska presuda.

>> Ne platite li ratu za osiguranje vozila, ovrhu možete dobiti i bez opomene

>> Hoće li više cestarine pojesti uštedu od jeftinijeg osiguranja?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije