Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
za španjolce

Ovo je električna jurilica od 1000 konja proizvedena u Hrvatskoj

Damir Kuštrak
Goran Stanzl
02.03.2013.
u 09:54

Automobil postiže maksimalnu brzinu od 300 km/h, a uz četiri elektromotora brzinu od 100 km/h dostiže za 3,4 sekunde.

Tvrtka Mate Rimca na temelju njegova Concepta One izradila je električni superautomobil s 1000 konjskih snaga - Volar-e.

Za izradu električne jurilice u suradnji sa španjolskom tvrtkom Applus+ Idiada trebala su četiri mjeseca, a predstavljena je na stazi Catalunya kod Barcelone.

Automobil postiže maksimalnu brzinu od 300 km/h, a uz četiri elektromotora brzinu od 100 km/h dostiže za 3,4 sekunde. Bateriji od 10 ćelija (38 kWh) treba do 20 minuta da se napuni. 

Volar-e je izrađen nakon što je Applus+ Idiada dobila sredstva od Europske komisije za proizvodnju električnog automobila visokih performansi kojim bi se, između ostalog, građanima Europe promovirali električni automobili. Španjolci su nakon toga za proizvodnju automobila odabrali tvrtku Mate Rimca.

>>VIDEO Hrvatski uspjeh! Isporučen prvi najbrži električni automobil

Komentara 47

HO
horton
13:47 02.03.2013.

Ovdje je jedino pitanje je li netko mogao pomoći Mati Rimcu da on dobije sredstva EU i on proizvede taj auto. Ovako su vrhnje pobrali Španjolci, a on tek uspio preživjeti.

PA
pavlin
14:13 02.03.2013.

a najodvratniji su ovi komentatori koji mu ovdje viču bravo, pohvaljuju i vjeruju ovakvim lažima i bljuvotinama...šta god vam je mate rimac dosad objavio ništa vam nije pokazao osim vijesti po bijednim portalčićima i vi mu vjerujete...e jeste bijedno krdo, a nakaza laže već 10 godina kako proizvodi aute...vjerojatno pere tatine kriminalom stečene novce

OB
-obrisani-
13:48 02.03.2013.

kak izgledaju sporilice kad ovak izgledaju jurilice

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije