Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
concept one

VIDEO Hrvatski uspjeh! Isporučen prvi najbrži električni automobil

Rimac Concept One (1)
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/6
29.01.2013.
u 12:24

Mate Rimac pohvalio se na Facebooku kako je njegova tvrtka isporučila prvi električni superautomobil

Tvrtka Rimac Automobili u vlasništvu mladog poduzetnika Mate Rimca jučer je isporučila prvi električni superautomobil s više od 1000 konjskih snaga.

– Samo da podijelim prije nego što se srušim od umora... Unatoč nedostatku bilo kakve podrške i svim preprekama (o ovom se nadam jednom napisati knjigu) ipak smo uspjeli. Danas smo isporučili prvi električni superautomobil kupcu i istovremeno izvezli prvi automobil proizveden u Hrvatskoj. Apsolutno nitko nije vjerovao u moju viziju osim moje obitelji, tima i naravno Monike. Hvala! Pred nama je još dug put, ali svaki put počinje prvim korakom – napisao je na Facebook-profilu Mate Rimac.

Rimac nije htio otkriti identitet kupca. Inače, automobil Concept One najbrži je električni auto na svijetu koji postiže brzinu veću od 300 kilometara na sat.

>> Tajnoviti Španjolac prvi je kupac Rimčevog automobila

>> FOTO Domaći uspjeh: Hrvatska izvozi prvi automobil u povijesti

Komentara 34

TF
tuti_fruti
12:00 30.01.2013.

momak je za razliku od hrvatske nesto postigao sa svojim znanjem i iskustvom, svaka mu cast, sramotno je rec da je ovo hrvatski uspijeh, da je ovo hrvatski uspijeh odavno bi bio prodan drugim proizvodacima, jer jedino to i znaju, prodat, i kukat u krizi smo......sta rec osim dabogda zaradio milione sa svojim automobilimasamo naprijed rimac

Avatar messerschmidt
messerschmidt
12:05 30.01.2013.

RB Croata, vjerujem da tjuneri gembala, ruf i sl. imaju iskustvo, ali radi se o benzinskim mašinama. S električnim je druga stvar. Ugrađuje se elektromotor koji je davno konstruiran, a sve je u baterijama. Niti ekipa iz Tesla carsa nisusu bili bogzna kako iskusni kad su prije par godina otvorili svoj "obrt" pa su, uz obilnu pomoć države, pokrenuli biznis tako da su uzeli postojeći lotus, ugradili elektromotor i baterije, slično kao i Rimac, samo bez financijske podrške države.

KL
klubuhb1
12:38 29.01.2013.

Iz pouzdanih izvora se doznaje da su taj auto zajednički kupili C.Ronaldo i naš Lukica. I pobogu, kako to nije PREMIUM članak.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije