Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dijamantna liga

Blanki i Ani treba prvo mjesto za ukupnu pobjedu u visu

Croatia's women's high jumper Blanka Vlasic during the Aviva Birmingham Grand Prix at the Alexander Stadium, Birmingham.  Photo: Press Association/PIXSELL
Foto: Press Association/Pixsell
28.08.2014.
u 08:22

Obveze: Sandra Perković obišla je kao promotorica dvije dječje klinike i konačno upoznala Coolija.

Tri hrvatske atletičarke nastupit će večeras na posljednjem mitingu Dijamantne lige za njihove discipline. Sandra Perković u bacanju diska te Blanka Vlašić i Ana Šimić u skoku u vis. Sandra je još ranije osigurala treću uzastopnu pobjedu u disku. No, to ne znači da će se večeras opustiti. Konkurencija je najjača moguća. Uz Sandru će bacati Australka Dani Samuels, Amerikanka Gia Lewis Smallwood, Francuskinja Melina Robert-Michon, Njemice Anna Ruh i Julija Fischer...

– U Zürichu sam već nekoliko dana. Imala sam brojne obveze kao promotorica Dijamantne lige. Tako sam obišla dvije dječje klinike, vozila se helikopterom, bila sam u zoološkom vrtu u kojem sam napokon upoznala maskotu Coolija, malog jarca. Osjećam se dobro, ali ne mogu reći da je vrijeme dobro. Jako je promjenjivo, ali uglavnom pada kiša. Ipak, za danas su rekli da će biti lijepo pa držim fige da tako i bude – rekla je dobro raspoložena Sandra.

Naravno, nije sve baš idealno za Sandru.

– Imala sam malih zdravstvenih poteškoća, ali nadam se da su se sve uspjele utišati. Zürich je grad u kojem sam bacila novi osobni i hrvatski rekord. Ne znam gdje su trenutačno moje granice, ali ako budem dobro raspoložena i ako Europsko prvenstvo i nastup u Stockholmu nisu ostavili traga umora, onda bi disk mogao daleko letjeti – istaknula je Sandra.

I dok je Sandra već osigurala mali dijamant, Blanka Vlašić i Ana Šimić i te kako će se morati pomučiti da ga osvoje. Trenutačno Blanka i Maria Kučina imaju po deset bodova, a Ana Šimić sedam. I tu će konkurencija večeras biti jaka. Osim naše dvije skakačice, nastupaju Beitia i Kučina, prve dvije s Europskog prvenstva, a Poljakinja Licwinko uvijek može iznenaditi.

– Meni je bitno da završim sezonu uspješno. Jasno je da će za ukupnu pobjedu biti potrebna pobjeda u Zürichu – kaže Blanka.

Isto razmišlja i Ana Šimić. Jasno, obje naše skakačice, i Anu i Blanku, još očekuje i nastup u Zagrebu 2. rujna.

>> Blanka potvrdila: Nastupit ću na Dijamantnoj ligi u Zürichu

Komentara 1

DI
dinamojavolim1
11:22 28.08.2014.

sta blanka nije ozlijedjena??:)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije