Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DEBITIRA NA ZAGREBFESTU

Mario Petreković: Na muriji sam propjevao, vrijeme je za šlagere

Mario Petreković
Foto: Danijel Berkovic/PIXSELL
1/4
24.01.2017.
u 09:08

Na Zagrebački sam se odlučio jer se rola sa sirom i šunkom, za razliku od Bečkog koji je monoton, a i veće su porcije – kaže Mario u svojstvenom mu zezantskom tonu.

Multitalentirani Bjelovarac Mario Petreković živio je u Švedskoj i Engleskoj, bavio se bodibildingom, prodajom poker-aparata, čuvanjem djece, tekvondoom.

Radio je na Bjelovarsko-bilogorskom radiju, sudjelovao je u RTL-ovoj emisiji “Prijatelji na kvadrat”, postao voditelj, bio u žiriju “Supertalenta”, glumio u filmu “ZG80”, rasturao u showu Nove TV “Tvoje lice zvuči poznato” kao Beyoncé i Jennifer Lopez, postao i mentor u toj emisiji, a na Zagrebačkom festivalu 27. siječnja debitirat će baš kao Mario Petreković s pjesmom “Nerviram se” koju je sam napisao.

– Odluku za prijavu na Zagrebački festival dobio sam nakon prijedloga kolege D.B. (39 i pol) iz Makarske kod Zadra koji je, za razliku od mene iz Bjelovara kod Čazme koji sam stalno budan i na zemlji, konstantno pospan i u fazi buđenja. To je bio jedan od razloga za prijavu, pod sloganom  bolje se prijavi na ZG fest nego na muriju. U biti rezultat je isti: propjevaš i na festivalu i na muriji, a budući da sam na muriji odavno propjevao, odlučio sam se za šlager-varijantu. Na Zagrebački sam se odlučio jer se rola sa sirom i šunkom, za razliku od Bečkog koji je monoton, a i veće su porcije – kaže Mario u svojstvenom mu zezantskom tonu. Publika će ga sada prvi put upoznati kao autora i izvođača pa nas je zanimalo što možemo očekivati od njegova nastupa?

– Možete očekivati sve i ništa! Možete očekivati da ću zakasniti, da ću biti nervozan i da ću se nervirati za vrijeme nastupa jer je i sama pjesma nervozna i namijenjena je ljudima koji se nerviraju sa i bez veze. Ujedno nisam siguran, još se dvoumim, bih li otišao na koncert Pipsa koji imaju koncert istu večer, a Pipse pratim godinama i ne propuštam njihove koncerte, tako da možda i ne dođem. Još nisam donio odluku za sada. Javim. Fala unaprijed – šali se pa otkriva što ga je toliko iznerviralo da je napisao tako nervoznu pjesmu.

Nervira me situacija u svijetu

– Skoro sve. Kompletna situacija u zemlji i svijetu i u ljudskim odnosima na relaciji otac, brat, prijatelj, muž, žena, djevojka, susjed, susjeda i prijateljica, surogat-majka i samohrana majka; uglavnom ne valja kad su tu, a ne valja ni kad ih nema, s naglaskom na to da nikad ne valja. A i kod njih je isto tako! I kako sad da se ne nerviram? Sam po sebi sam nervozan. Evo sad sam nervozan jer sam se iznervirao, a i vi ste me iznervirali s tim pitanjem, tako da sam sad i zbog vas nervozan. Moram sad malo van jer sam nervozan pa se vratim za 5 minuta i 17 sekundi – ispaljuje Petreković pa nastavlja o dojmovima o ostalim kolegama s kojima će dijeliti festivalsku pozornicu:

– Fenomenalni su, izvrsni, maestralni! Biti u društvu kolega top glazbenika meni je, jednom malom KV autoelektričaru, životni događaj i vječna uspomena koju ću pamtit do kraja života, što je relativno dug period, ako se ne pogubim u glavi kroz nekoliko desetaka godina, što je isto moguće ako se budem nervirao. A i život je sam po sebi nervozan i nepredvidljiv.

Nakon festivala nadamo se da ćemo ga vidjeti opet u nekom sličnom glazbeno-stvaralačkom izdanju, no teško je dobiti ozbiljan odgovor na tu temu pa evo što Mario kaže o svojim planovima nakon nastupa:

– Popit ću s društvom čaj i otići u nepoznatom pravcu gdje ću nastaviti pisati i stvarati hitove za razne izvođače poput Damira Kedže, Ivane Kindl, Saše Lozara, Maje Posavec, Nine Badrić, Parnog valjka, Denis i Denis, Borisa i Marija Mirkovića ... Naravno, i sebi ću nešto sklepati.

Zagrebački festival, podsjetimo, održat će se 27. siječnja u dvorani Kornati uz izravan televizijski prijenos na HRT-u u 20 sati.

>>Mario Petreković u kampanji Hrabrog telefona

Ključne riječi

Komentara 3

RA
raikonen
09:44 24.01.2017.

Bilo bi dosta tvog kreveljena, s vremenom i janjetina dosadi

BJ
Bjelovar112
09:57 24.01.2017.

E jadno dijete koje je on cuvao i dan danas ima problema

Avatar f@nky
f@nky
19:33 24.01.2017.

iritantan do bola

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije