Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Borci za zelenu Savicu

Zaustavili smo gradnju crkve, pa ćemo i novi Bandićev park

Savica
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/6
20.04.2017.
u 08:17

Razlog protivljenja gradnji novog parka prosvjednici objašnjavaju time što ne žele da se gradi pod uvjetima kakve im u nudi Grad.

– Vidite sused, sad bu tu i aqua park pa bumo se mogli i kupati – pomalo je sarkastično jučer prokomentirala jedna stanovnica Savice.

“Friški” projektanti

Kada su se ujutro probudili, na velikoj zelenoj livadi na kojoj su navikli šetati pse i igrati nogomet, dočekao ih je bager. Počelo je, naime, uređenje parka Trnjanska Savica u kojem bi za četiri mjeseca trebale “osvanuti” vodene površine, zelenilo i tartan staze za trčanje. Prostora za opuštanje, rekreiranje i druženje neće nedostajati, rekao je jučer gradonačelnik Milan Bandić, koji je već ujutro u sedam obišao radove vrijedne 12 milijuna kuna na površini koju je donedavno planirao dati za izgradnju crkve.

– Željeli su da se uredi, pa uredit ćemo – kazao je gradonačelnik, ni ne sluteći da stanari Savice za uređenje ipak nisu i da je posvađao mnoge od njih. Točnije, kako sami kažu, nisu za uređenje pod uvjetima kakve im nudi Grad, a to je predstavljanje već izrađenog projekta, a da se o njemu nije konzultiralo s mjesnom samoupravom.

– Od postavljanja table na ulasku u park do početka radova prošlo je manje od deset sati, što jasno pokazuje namjeru Grada da preko noći pokrene realizaciju projekta u kojem su ponovo zaobiđeni zakonski postupci – poručili su iz inicijative Čuvajmo naš park. Smeta im i sam projektant novog izgleda parka, poduzeće koje je osnovano prije tri mjeseca, a čije “članove tima”, kako stoji na službenoj stranici arhitektonskog ureda, čini tek arhitektica Ana Lovinčić.

– Prosvjedovat ćemo opet i, ako treba, stati pred bagere. Jednom smo obranili park, obranit ćemo ga opet – rekli su iz inicijative, koja je već, podsjetimo, spriječila gradnju crkve u parku na Savici.

Žučna rasprava ispred table

Najavu prosvjeda gradonačelnik Bandić kao da je očekivao, pa je Savicu sam spomenuo na jučerašnjoj sjednici Skupštine. – Jednom kad budem išao u Novi Zagreb, postavit će mi balvane, pa toga nema u Zimbabveu – rekao je dodavši da on ništa ne radi protiv građana.

Ispred table s prikazom budućeg parka građani su, redom, zastajali, a neki od njih i žučno raspravljali. Nekoliko njih nestrpljivo iščekuje novo ruho parka i ističe da je sve što se gradi dobrodošlo, ali veći dio mještana ipak kritizira projekt. – Meni je ovo prekrasno, simbioza dječjeg i parka za odrasle. Takvo što nisam vidio nigdje u svijetu – kazao je Dubravko Marijanović.

S njegovim se mišljenjem nije složio susjed Darijo Čerepinko. – Ma što je tu lijepo, samo se uništava livada. Park je funkcionalan i bez dodatnih intervencija i trošenja novca. Ovo je bilo jedino mjesto gdje smo mogli pustiti djecu da se igraju bez straha da će završiti na cesti. Šetali smo tuda i pse koji u novi, uređeni park sigurno neće moći – razočarano je ustanovio Darijo Čerepinko.

>>Lakše je dobiti na lutriji nego naći slobodno mjesto na našem parkiralištu

>>Zagrepčanin parkirao auto ispred vrata, evo kako su mu se stanari osvetili

Ključne riječi

Komentara 114

BO
borislavCeh
08:00 21.04.2017.

Sve je to divno i krasno ali izgleda da Bandic ne misli dugorocno,ovo mu je potez prije izbora jer time misle privuc glasace i maznut malo love a to da ce ovaj park trebat odrzavat kasnije na to ne misli i za to ce trebat novci koji ce opet biti nasi a park je raden protiv volje stanovnika!!!

TO
tomamikulic
13:28 20.04.2017.

Način na koji Bandić maže oči ljudima je taj da prikazuje da je toliko toga dobroga napravljeno za Zagreb za male novce, a zapravo je ogroman novac, naš ne njegov, bačen u nepovrat, a gotovo ništa ili vrlo malo togaa je napravljeno i to gle slučajnosti baš za izbore

BO
boristomic
09:17 20.04.2017.

Naravno da iza te firme osnovane prije 3. mj stoji neki bandicev rođak(kum) ili on sam još jedan u nizu predizbornih trikova a di je 21.5...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije