Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kraj Rubelj grilla

Zaposlenici Rubelja bez plaće sedam mjeseci, konkurencija već bacila oko na lokale

rubelj
Foto: Patrik Macek/Pixsell
11.07.2014.
u 10:30

U zadnja tri mjeseca poslovanja iz Rubelja je otišlo 40 zaposlenika, a zadnjih će 60 radnika na burzi završiti 17. srpnja

Stotinjak radnika koji već sedam mjeseci nisu primili plaću, neplaćeni doprinosi za zdravstveno i mirovinsko osiguranje u zadnje dvije i pol godine te brojni dugovi, stanje je to koje je u Rubelj grillu zatekao stečajni upravitelj Eduard Mišćević kada ga je preuzeo prošli mjesec.

Kriza u najpoznatijoj zagrebačkoj pečenjari započela je nakon smrti Ante Rubelja 2010. godine, a vrhunac je doživjela kada su tijekom lipnja zatvoreni svi preostali lokali u Zagrebu, o čemu je Večernji list izvijestio u jučerašnjem izdanju.

U redakciju se javilo nekoliko radnika Rubelj grilla koji su se požalili na sustavnu neisplatu plaća, a loše je stanje potvrdio u telefonskom razgovoru i novi stečajni upravitelj. Objasnio je da je nakon dolaska u tvrtku utvrdio da daljnje poslovanje nije moguće jer su rashodi znatno veći od prihoda.

– Dva puta susreo sam se s radnicima. Očajni su, ali i oni shvaćaju da rad više nije moguć – objašnjava E. Mišćević. U zadnja tri mjeseca poslovanja iz Rubelja je otišlo 40 zaposlenika, a zadnjih će 60 radnika na burzi završiti 17. srpnja.

Samo će knjigovodstvo nastaviti s radom. Najveći vjerovnici Rubelja su zagrebačka Elektra i banke. Još je nedavno u Zagrebačkoj banci podignut je kredit u iznosu od 12 milijuna kuna koji nije do kraja vraćen, navodi stečajni upravitelj.

– Što i kako dalje, znat ću tek nakon 3. rujna za kada je zakazano sudsko ročište. Sud će donijeti odluku o prodaji – ističe stečajni upravitelj. Sud će tada prodati svu imovinu Rubelja koja je pod hipotekom, a upravitelj mora prodati ostale nekretnine i pokretnine, za koje kaže da je velik interes.

Eduard Mišćević nada se da će dio lokala nakon kupnje biti otvoren te da će dio radnih mjesta biti sačuvan. A to bi moglo značiti i da će na jesen radnici dobiti zaostale plaće, a podmirit će se tada i svi ostali dugovi Rubelj grilla.

Propao Rubelj! Zatvoreno svih 17 pečenjarnica, građani ostali bez poznatih ćevapa

Komentara 18

KR
kreont
10:50 11.07.2014.

Ovo ima samo u banana državi, 7 neisplaćenih plaća 2 godine neuplaćeni MIO Hejjj. Osim ovig 60 + 40 otkza trebalo bi podjeliti još toliko u MIO i Fini koji su propustili nadzoriti redovnu mjesečnu isplatu. Znači da ne rade svoj posao a za koji su jako dobro plaćeni.

Avatar Perica1
Perica1
10:51 11.07.2014.

Iako Rubelj nije isplatio plaću radnicima drznuo se preko burze tražiti 15 novih konobara i kuhara.

Avatar nijeminišta
nijeminišta
10:58 11.07.2014.

kako je moguće da preko dvije godine nije uplaćivao doprinos??? a fina i porezna to moraju kontrolirati svaki mjesec...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije