Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pod istragom USKOK-a

Ugostitelj zaradio četiri milijuna kn od šatora na Trgu

25.11.2013., Zagreb - Raznovrsna ponuda proizvoda na ovogodisnjem Bozicnom sajmu u Bogovicevoj, Gajevoj, u velikom satoru na glavnom gradskom trgu i u Tomicevoj ulici. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
10.02.2015.
u 10:45

Zdenko Antunović, Josip Nalis i Ratimir Jureković terete se za pogodovanje

USKOK je pokrenuo istragu koja pod sumnju stavlja ugostiteljske usluge u šatoru na Trgu bana Jelačića i podjelu poslova na Bundekfestu bez javnog natječaja. Na meti istražitelja su Ratimir Jureković, pomoćnik pročelnika Gradskog ureda za poljoprivredu, Josip Nalis, direktor Koncertne direkcije, ugostitelj Josip Katić i Zdenko Antunović koji je bio u organizacijskom odboru Bundekfesta.

Bez natječaja

Osumnjičeni su za zloporabu položaja i ovlasti, trgovinu utjecajem te poticanje na trgovinu utjecajem. Sumnja se da je Jureković, od listopada 2013. do siječnja 2014., od Nalisa tražio da omogući Katiću, odnosno društvima povezanim s njim, da bez natječaja dobiju posao postavljanja šatora i pružanja ugostiteljskih usluga u njemu. Nalisa se sumnjiči i da je poduzeo niz radnji kojima je omogućio Katiću da društva povezana s njim dobiju taj posao te na taj način ostvare promet od oko četiri milijuna kuna. Nadalje, Nalis je osumnjičen i da je na Antunovićevo traženje, kao tehnički izvršitelj manifestacije Bundekfest 2014., od početka lipnja 2014. do 5. listopada 2014. omogućio da poslovi povezani s festivalom dodjele društvima koje Katić odabere. I taj je posao napravljen bez javnog natječaja, a poslove vrijedne 2,4 milijuna kuna dobila su tri društva i jedan obrt, koje je, tvrde istražitelji, Katić odabrao. Antunović je inače prošli tjedan ispitan u USKOK-u, gdje je zanijekao krivnju. Iz njegovih krugova poručuju da je smiješno za što ga se sumnjiči jer su poslove dobile tvrtke koje godinama rade s Koncertnom direkcijom, poput Eldroma, Inki Dinkija i Sajma 99, a sam Antunović pojma nema o rasvjeti i razglasu.

"Nema pogodovanja"

Vjeruju da je Antunovićeva prisutnost u istrazi političke naravi jer je prijatelj s gradonačelnikom Milanom Bandićem, s kojim je osumnjičen i u aferi Agram. Nalis također poručuje da ni on ni Koncertna direkcija nisu krivi te kako nikome nije pogodovao. – Riječ je o tvrtkama koje dugi niz godina rade za Grad, a s nekima i mi imamo dugogodišnje iskustvo. Ima mnogo manifestacija u gradu, a organiziraju ih različiti uredi, Turistička zajednica, koordinacije ureda, mi smo samo tehnički realizator koji dobije nalog da se izvede posao – objasnio je Nalis.

Na pitanje je li bio pod pritiskom da nekome pogoduje, kazao je da nije. Katić nije bio dostupan za komentar.

>>USKOK pokrenuo istragu o postavljanju šatora na Trgu

Komentara 36

BA
balic
11:14 10.02.2015.

Ako je uredno drzavi platio porez na prihod,svoje radnike i dostavljace sta me briga koliko je zaradio.. Od ovakvih kao on drugi gradovi dobro zaradjuju (u razvijenim zemljama ) samo kod nas se prave problemi,Zasto? zavist i jal eto too je razlog svega u nas.

NA
navijala
11:10 10.02.2015.

Pa u cemu je zlo kad se zaradi novac??? Nije ukrao,nije oteo,nije prevario,vec ZARADIO,dakle svojim radom stvorio dodatnu vrijednost i platio sve dadzbine.Sit vuk i koza cila. Tko od toga zeli stvoriti negativnu senzaciju ?

MI
miskec56
12:25 10.02.2015.

Tu lokaciju, kao i sve druge, u to vrijeme mogli su dobiti samo odabrani. Uigrana, povezana interesna skupina koja harači Zagrebom godinama. Još se čude što su raskrinkani. Toliko su se osilili da je to njima postalo normalno da takoo rade i funkcioniraju. Puk Zagreba mora im aplaudirati na uspjesima i k tome biti kuš.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije