Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tragedija u Gračanima

U eksploziji su dijelovi šupe letjeli i do 30 metara

eksplozija
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/8
13.10.2015.
u 21:25

Mario M. (59) ujutro je krenuo na posao, ali prije toga otišao je nešto provjeriti u šupu. Ubrzo nakon toga začula se eksplozija...

O jačini eksplozije koja je u utorak ujutro odjeknula u zagrebačkim Gračanima, u kojoj je poginuo Mario M. (59), dovoljno govori činjenica da je šupa u kojoj se u trenutku eksplozije nalazio 59-godišnjak doslovno sravnjena sa zemljom, kao i to da su vatrogasci za vrijeme intervencije krhotine pronalazili i tridesetak metara od mjesta eksplozije.

– Grunulo je ujutro malo iza sedam sati, taman sam se spremao na posao. Isprva sam pomislio da se dogodio potres, ali nakon desetak minuta, kada sam čuo sirene, izašao sam iz kuće pogledati što se događa i vidio kako iz susjedova dvorišta dalje niz ulicu suklja dim – prepričao je stanovnik Ulice Isca u kojoj se dogodila eksplozija. Prema riječima Siniše Jembriha, zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe grada Zagreba, vatrogasci su na intervenciju stigli dvama vozilima, a požar su lokalizirali nakon petnaestak minuta.

Potom su uređajem koji detektira preživjele ispod srušenih objekata prešli preko cijele površine šupe i zatim počeli otkapati. Pomogle su im i dvije dobrovoljne vatrogasne jedinice u kojima se nalaze vatrogasci posebno obučeni za upravo ovakve situacije.

Kada su se uvjerili da pod ruševinama nema preživjelih, krenuli su uz pomoć posebnih alata razgrtati ostatke šupe.

Nakon gotovo tri sata otkopavanja, pri čemu su koristili i bager, među ruševinama su ugledali tijelo. U cijeloj akciji sudjelovalo je, osim policije, ukupno 16 vatrogasaca kojima su pomoć pružali i djelatnici Ureda za upravljanje u hitnim situacijama kao i pripadnici Specijalističke postrojbe civilne zaštite za spašavanje iz ruševina. Očevid na terenu potrajao je sve do kasno poslijepodne.

A istog tog jutra Mario M. krenuo je u grad na posao. Prije toga svratio je u šupu koju je njegova obitelj prošle godine renovirala nakon velike poplave koja im se dogodila zbog puknute cijevi. Nakon što je ušao u šupu, spustio se u podrum, nakon čega je, najvjerojatnije u trenutku kada je otvorio vrata, zbog curenja plina iz boce došlo do eksplozije. U kući udaljenoj desetak metara nalazili su se njegova supruga i sin.

>>U ruševinama kuće nakon eksplozije nađena mrtva osoba

>>U središtu Ankare odjeknule dvije eksplozije, 95 mrtvih i 186 ozlijeđenih

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije