Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Radio Student

Stojedinica budućnosti slavi 15 godina tulumom u Tvornici

radio
09.11.2011.
u 08:00

S različitih fakulteta u gradu godišnje na radio dođe više od 80 studenata, a volja je jedini uvjet

Puhat će u 15 svjećica. Svaka za jednu godinu uspješnog emitiranja iako ih ni danas ne može čuti svatko – koncesijom i čujnošću pokrivaju tek dio metropole.

Niz od 40 emisija
– Sve je počelo inicijativom da se studentima omogući praktičan rad. Bila je to prva studentska radiopostaja – kaže Ivan Vlašić, glavni i odgovorni na Radio Studentu, čija je redakcija u maloj prostoriji na šestom katu Fakulteta političkih znanosti. Nešto što je namijenjeno praksi studenata ubrzo je preraslo prvotne okvire i postalo urbani fenomen, koji će u subotu koncertom u Tvornici proslaviti svoju obljetnicu.

– Od samog početka bio je to drugačiji radio. Studenti volonteri predlagali su drugačije sadržaje pa smo brzo zaključili da to nije radio za svakoga – kazao je Vlašić i objasnio to studentskim slengom.

– Pomaknuti smo na alternativne glazbene vode. Svoje prve radijske korake u redakciji godišnje napravi više od 80 studenata s različitih zagrebačkih fakulteta, jedini je uvjet da imaju volju, ideje i da su spremni volontirati. Emisije o književnosti, Europskoj uniji, glazbene emisije samo su neke od 40 emisija radija kojemu se po kuloarima tepa “Stojedinica budućnosti”.

Lani su dobili koncesiju na 11 godina, a kad su dobili dozvolu, premjestili su antenu na bolje mjesto, Zagreb Tower, no ipak njihove bezbrojne molbe za dozvolu kojom bi se čujnost ovog studentskog radija znatno povećala već godinama ostaju neuslišene.

– Mi smo neprofitni medij koji se financira donacijama i zato je naš sadržaj kritički i objektivan. Iz ove redakcije izlaze kompletni ljudi, profesionalci koji svoju karijeru dalje grade u komercijalnim medijima, to je naše prokletstvo – kaže Vlašić.

Cilj im je bio i prije 15 godina i sada napraviti kvalitetan program koji će potaknuti mlade da zauzmu kritički stav, da se uključe u društvo i da ponude teme koje su bitne, a zapostavljene, poput ekologije, civilnog društva.

Moderna mikseta
Kako bi emisije bile što kvalitetnije, jinglovi posebniji, a studenti se naučili raditi na najsuvremenijoj opremi, prikupljenim novcem kupili su i modernu miksetu. Svoj uspjeh ovi će kreativci proslaviti zabavom uz svirku bendova iz Zagreba, Beograda i Teherana.

Ključne riječi

Komentara 2

PE
perozagreb
11:33 09.11.2011.

I onda ni jednom riječju ne spomene frekvenciju!

TO
TomD
13:28 10.11.2011.

Sretan rođendani, klinci! Mjuza je zbilja jako dobra, a ostalo dosta šepa, ali imam samo dvije frekvencije memorirane - 101 i 100,5. Za neupućene Radio Student je na 100,5 MHz.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije