Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
još nespremni za ispit

Doznajte što su najbolje riješili na probnoj državnoj maturi

matura Algebra
Goran Stanzl/PIXSELL
17.03.2016.
u 08:00

Na testiranju u Zagrebu bilo je 1650 učenika. Rezultati su potvrdili da mnogi trebaju bolje prionuti knjizi

Ispit iz engleskog jezika na višoj razini uspješno je riješilo 71 posto učenika, iz hrvatskog njih 53 posto, dok je najmanje uspješnih bilo na testu iz matematike, 38 posto.

Rezultati su to koje su ostvarili maturanti koji su se prije 11 dana odlučili na probno testiranje svog znanja za državnu maturu. Podsjetimo, probni ispit polagao se u Algebri, a samo u Zagrebu na njega je stiglo 1650 učenika.

Tada su priznali kako se nisu mnogo pripremali, a to su sada, kažu u Algebri, pokazali i njihovi rezultati. Engleski jezik, dodaju, bio je uspješan kao i prošle godine, a ostale će predmete učenici još ponoviti prije pisanja prave mature.

Više od 60 posto maturanata u ovom se trenutku priprema se za maturu, ali 38 posto njih uopće se nije počelo pripremati za važan ispit koji slijedi za manje od tri mjeseca – poručili su iz Algebre te dodali kako su u njihovu testiranju koje se provodilo u više gradova Hrvatske najbolji matematičari ispali upravo srednjoškolci iz Zagreba. Zasad, zaključili su, maturanti još nisu potpuno spremni za polaganje državne mature. 

>>'Isprobali' državnu maturu i zaključili: Treba to još malo 'izbrusiti'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije