Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INTUICIJA

Kako je tajna poruka stjuardese spasila djevojčicu od krijumčara ljudi: 'Izgledala je kao da je prošla kroz pakao'

Alaska Airlines
Foto: BOB RIHA JR/REUTERS/PIXSELL
06.02.2017.
u 19:22

Djevojka je izgledala kao da ima 14 ili 15 godina, a putovala je sa starijim i dobro odjevenim muškarcem

Shelia Fedrick, stjuardesa Alaska Airlinesa, odmah je shvatila da nešto nije u redu kada je vidjela djevojku s masnom plavom kosom kako sjedi u zrakoplovu koji je letio iz Seattlea u San Francisco. 

Djevojka je izgledala kao da je prošla kroz čisti pakao, rekla je 49-godišnja stjuardesa za NBC, prisjećajući se događaja iz 2011. godine kada je zahvaljujući svojoj intuiciji spasila djevojku koja je bila žrtva krijumčarenja ljudi. Djevojka je izgledala kao da ima 14 ili 15 godina, a putovala je sa starijim i dobro odjevenim muškarcem. Kontrast između njih dvoje upalio joj je alarm u glavi. Pokušala je razgovarati s njima, ali muškarac je postao defenzivan.

- Ostavila sam poruku u jednoj od kupaonica. Napisala je 'Trebam pomoć' - ispričala je Fedrick, koja je potom nazvala pilota i rekla im za putnike. Kada je zrakoplov sletio, policija je čekala na terminalu.

Ovaj slučaj pokazuje kako prava intuicija može spriječiti zločin. Upravo je to ono čemu bivša stjuardesa Nancy Rivard želi naučiti drugo zrakoplovno osoblje u sklopu projekta Airline Ambassadors u SAD-u, kako bi mogli lakše prepoznati slučajeve krijumčarenja ljudi. Naime, američka je carina lani uhitila čak 2000 krijumčara ljudi te identificirala 400 žrtava. Ovaj projekt, koji je pokrenut 2009. godine, mogao bi pomoći da se broj žrtava smanji.

>> U najbrže rastućoj vrsti kriminala okrenuli šest milijardi eura

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije