Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rekordan promet

Zračna luka Zagreb zabilježila dvomilijuntog putnika

pleso
Igor Kralj/PIXSELL
27.10.2011.
u 09:50

Riječ je o pozitivnom poslovanju Zračne luke Zagreb koji se vidi i kroz porast prometa od početka 2011. godine, koji iznosi čak 14%, pohvalili su se s Plesa.

Dvomilijunti putnik Zračne luke Zagreb u ovoj godini je Diana Gelb, koja se prijavila za let Turkish Airlinesa za Istanbul. Ova značajna poslovna brojka stigla je 48 dana ranije nego 2010. godine te gotovo mjesec dana prije nego rekordne 2008. godine kada je dvomilijunti putnik zabilježen 24. studenoga. Iz Zračne luke darovali su sretnu putnicu prigodnim darovima, a za javnost iznijeli podatke o uspješnom poslovanju u prvih devet mjeseci tekuće godine.

– Ovo je još jedna potvrda pozitivnih trendova u poslovanju Zračne luke Zagreb koji se vidi i kroz porast prometa od početka 2011. godine, koji iznosi čak 14%. Financijski pokazatelji u prvih devet mjeseci ove godine, unatoč produljenoj krizi, više su nego impresivni: ukupni prihodi u prvih devet mjeseci 2011. iznosili su gotovo 247 milijuna kuna što predstavlja porast od 7% u odnosu na 230 milijuna prihoda iz 2010. godine – pohvalili su se iz Zračne luke Zagreb.

U Zračnoj luci Zagreb, čini se, s obzirom na dobre trendove, ima prostora poslovanje i rast plaća. Kako navodi uprava Zračne luke, korekcija osobnog dohotka zaposlenih rasla je u prosjeku za 4,5% te danas najniža neto plaća u toj tvrtki iznosi 4984 kuna.

Komentara 3

PA
papa9087
14:14 27.10.2011.

Upravo to - svaka čast zračnoj luci, ali i direktoru Peoviću. Sniženjem cjenika pristanišnih usluga je zračna luka privremeno malo pala u prihodima (2010), ali je osigurala konkurentnost kako bi povećala promet i utabala put ka otvaranju novih ruta, što je dugoročan i težak proces pogotovo što ZLZ nije Dalmacija koja sezonski privlači hrpu direktnih (sezonskih) linija iz Europe. Već ove godine su rezultati puno bolji: po ostvarenom prometu, ali i po prihodu ! Plaće su izvrsne , ljudi rade te će imati nadam se uskoro priliku raditi u novo izgrađenom terminalu. Samo naprijed, s novim partnerom koji će od ZLZ napraviti regionalno čvorište i napraviti odmak od 30 godina duge stagnacije.

MA
marsus8
16:51 27.10.2011.

Zato sad treba prodati... Koji smo mi narod...

LU
lutomirski
16:34 28.10.2011.

ne vjerujem nista, jos prije par mjeseci rekli su da su u minusu, nista ne vjerujem !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije