Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Radionice, igrice...

Znate li koji rođendan slavi ZOO? Dođite s djecom na proslavu

ZOO, portal (1)
Foto: PR fotografije
1/4
13.06.2013.
u 14:04

U Edukacijskom centru posjetitelji će moći proučavati preparate te životinje koje se koriste u edukacijske svrhe. Među tim su životinjama zmije, gušteri i žabe.

U sklopu obilježavanja Dana Zoološkog vrta grada Zagreba slavlje priprema i Edukacijski centar. U Vrtu se ponovno otvara i Dječji ZOO vrt u kojem će mališani moći upoznati domaće životinje. Ove se godine Dan Zoološkog vrta grada Zagreba obilježava cijeli vikend – u subotu i nedjelju, 15. i 16. lipnja, od 11 do 18 sati.

Vrt slavi 88., a Edukacijski centar 10. rođendan. Tijekom tih deset godina edukatori su svojim radom dali veliki obol preobrazbi Zoološkog vrta grada Zagreba u suvremeni europski zoološki vrt. Organizirali su 190 edukativnih događaja, a u edukacijama koje su vodili sudjelovalo je čak 84.000 posjetitelja vrta. Za slavljenički vikend za posjetitelje će pripremiti neke od svojih najzanimljivijih blic poduka.

U Edukacijskom centru posjetitelji će moći proučavati preparate te životinje koje se koriste u edukacijske svrhe. Među tim su životinjama zmije, gušteri i žabe. Bliski susret sa životinjama najmlađi će posjetitelji moći ostvariti i u Dječjem ZOO vrtu koji se sada nalazi u blizini paviljona s majmunima. Tamo ih očekuju domaće životinje – trenutačno kozlići i kunići, a uskoro stiže i perad. Djeca će moći sudjelovati u hranjenju te čišćenju i maženju domaćih životinja. Za klince koji više vole egzotične životinje, na nekoliko štandova organizirano je posvajanje životinja stanovnika vrta. Kreativce očekuju likovne radionice, a one istraživačkog i pustolovnog duha igra ZOO detektiv.

>>Djeca će ljeto provesti u društvu životinja i naučiti brinuti o njima

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije