Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Želite li držati kafić na Savi, pošaljite Gradu otvoreno pismo

Natječaj za ugostitelje, kažu u Gradu, raspisat će se, a ponude razmatrati s onim iz pisama
24. ožujka 2019. u 08:10 10 komentara 1426 prikaza
Aktivnosti na Savi
Foto: Grad Zagreb

Pišem pismo, tinta mi se proli, Gradu se javim i samo ih zamolim – da se poznata uspješnica sad pjeva u Zagrebu, tako bi otprilike zvučala. Barem ako je u pitanju obala Save, na koju bi se za dva mjeseca trebali smjestiti ugostiteljski objekti, dok za obavljanje te djelatnosti uz rijeku natječaj još nije raspisan. Ne bi to bilo ni toliko čudno jer nisu još stigle ni montažne kućice s obzirom na to da nije odabran izvođač radova, o čemu malo kasnije, da u gradskoj upravi ne kažu kako im se ugostitelji mogu slobodno javiti otvorenim pismom i izraziti želju za radom na Savi, a oni će ponude razmatrati s onima koje stignu na natječaj, koji će također raspisati.

ZET karte U prodaji od 1. travnja Stižu nove ZET karte u vozilima: Koje će boje biti ona od 6 kuna

Grad, Vode i Sportski objekti

– Ne znam kako to ima smisla. Prvo, nemamo pojma uopće da postoji mogućnost javljanja otvorenim pismom jer nigdje o tome ne postoji nikakva obavijest. Drugo, čemu uopće onda natječaj ako će se razmatrati i jedne i druge ponude, a oni koji se jave ranije, svakako će imati prednost jer se ne javljaju ni po kakvim propisanim kriterijima – govore nam ugostitelji, koji su saznali za neobičan način iskazivanja interesa za posao. U Gradu, međutim, ne vide u tome ništa sporno. Jer, kako su nam posebno naglasili, podebljavši slova odgovarajući nam na upit, “natječaj za zakup ugostiteljskih objekata bit će raspisan, ali je isti još u pripremi”.

– Navedeni natječaj još nije raspisan zbog toga što su, još uvijek, u proceduri određene radnje koje je potrebno poduzeti prije raspisivanja istog. Međutim, u periodu do raspisivanja, sve zainteresirane strane i zainteresirani gospodarski subjekti slobodni su kontaktirati otvorenim pismom za iskaz interesa nadležne institucije, a koje su u ovom slučaju Hrvatske vode, Grad Zagreb – Gradski ured za strategijsko planiranje i razvoj Grada i ustanova Upravljanje sportskim objektima, te će se sva pisma namjere i iskaza interesa uzeti u razmatranje – objasnila nam je točnu proceduru pročelnica Gradskog ureda za strategijsko planiranje Sanja Jerković pa dodala kako će “sve pristigle ponude razmatrati, za tu svrhu, vijeće stručnih i odgovornih osoba, koje čine takozvano Zajedničko povjerenstvo”.

Rotor Grad plaća 11 milijuna kuna Kako je cijena rotora s 280 narasla na 331,7 milijuna kn

Osnovano je ono 25. siječnja te se sastoji od predstavnika Hrvatskih voda, Grada te ustanove Upravljanje sportskim objektima, a njegovi će članovi, kaže pročelnica Jerković, “odluke o odabiru donositi tek nakon što se zaprime sve otvorene ponude te ponude pristigle na budućem natječaju”. A razmatrat će se, kaže, “kroz istovjetne kriterije koji će biti utvrđeni za potrebe natječaja”. Kako točno ugostitelji koji upute otvorena pisma znaju koje uvjete uopće moraju ispunjavati da konkuriraju u kasnijem odabiru, nije jasno. Istaknuli su, međutim, iz Grada da neće svi montažni objekti imati ugostiteljsku namjenu, već će se koristiti i u sportsko-rekreacijske te kulturno-umjetničke svrhe “sukladno programu koji će predložiti Gradski ured za kulturu te Gradski ured za sport”. Izrada tog programa je, dodaju u gradskoj upravi, još u tijeku.

Magnolija Bura u javnosti Magnolije s Trga žrtava nikad neće iz rasadnika

Za paviljone još se ne zna

A čeka se i dolazak samih objekata jer iako je natječaj za njihovu nabavku završio 4. ožujka, a rok za žalbu prošao, još uvijek nije objavljeno tko je posao dobio. Podsjetimo, lani su Aktivnosti na Savi propale jer se za postavljanje i održavanje paviljona uz rijeku nije ponudio nitko, dok su ove godine na natječaj manjeg obujma od prošle godine i procijenjen na pet milijuna kuna stigle dvije ponude. Ona tvrtke Agram, koja bi montirala i održavala objekte za 4,3 milijuna te ona Marina studija, u kojem bi se isti posao napravio za 3,6 milijuna kuna. A iako je ova druga 700 tisuća kuna povoljnija, doznajemo kako Grad ipak više naginje onoj prvoj. Potvrdili su to i iz Marina studija u kojem kažu da su obaviješteni kako Grad njihove reference u gradnji i opremanju brodova ne smatra prikladnim za izvođenje skelnih konstrukcija. Odluka, međutim, još nije donesena, a tvrtki Agram, prema podacima s njihove internetske stranice, specijalnost su baš skele, koje su već iznajmljivali za gradske manifestacije.

Video: Osnivanje sportskog megaholdinga

Financije
Ja sam PMP
Znate li što je PMP i zašto se u svijetu smatra zlatnim standardom?
  • herojulice:

    Želim gradonačelnika u zatvoru. Kojoj instituciji da se javim za zatvaranje gradonačelnika zbog kršenja zakona i nezakonskog trošenja gradskog novca?

  • doktorica:

    pišite dr Mili

  • Igi125:

    Kako da se zainteresirani jave kad se jos ne zna niti kako bi ovaj projekt zapravo trebao i izgledati. Za dva mjeseca bi sve trebalo zazivjeti a iz grada jos za nista nisu raspisali natjecaje. Bitno da se putovalo u ... prikaži još! Dubai i sad se priprema put u Francusku da bi se obislo izvodace radova takoder za projekt kojeg jos nema nigdje.