Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
13. po redu

Zastave duginih boja na Trgu bana Jelačića najavljuju Povorku ponosa

zastave
Foto: Zagreb Pride
1/3
09.06.2014.
u 10:18

Ove će godine nositi i veliku zastavu transrodnih osoba, koju su za Zagreb Pride izradile bivše radnice Kamenskog

Od danas do nedjelje na Trgu bana Jelačića vijorit će se tri zastave duginih boja, međunarodnog simbola LGBT i Pride pokreta te jedna zastava Zagreb Pridea.

Najavit će tako 13. po redu Povorku ponosa, na kojoj će prvi put nositi i veliku zastavu transrodnih osoba (plavo-ružičasto-bijela-ružičasto-plave boje), koju su za Zagreb Pride izradile radnice bivšeg tekstilnog pogona Kamensko.

Povorka ponosa LGBTIQ osoba i obitelji Zagreb Pride 2014. kreće s Trga žrtava fašizma, 14. lipnja od 14 sati. Ove godine nosi naziv "Na pravoj strani povijesti", želeći se poistovjetiti s potlačenim radnicima, feministkinjama, sindikalistima, studentima i svima onima koji su se godinama borili za svoja prava.

Biti na pravoj strani povijesti znači biti na strani svih onih potlačenih, obespravljenih, nevidljivih i nadglasanih – poručuju...

Komentara 73

KR
kristov
10:45 09.06.2014.

Dokle god bude njih, biti će i protivnika! Cijelu godinu nitko ne zna i ne vidi tko je tko, a onda se opet pojave u svojim orgijama! Radnice kamenskog počnite šivati za njih i njihovu djecu, daleko ćete dogurati. Ja nikad više ne ću kupiti niti obući odijelo Kamensko, a ne će niti moji iz obitelji, samo zbog zaraženih škara!

AU
aufwiedersehen
11:34 09.06.2014.

tek kad će ponosni roditelji biti s vama u povorci, onda se povorka može nazivati povorkom ponosa.

TE
Tena1987
11:38 09.06.2014.

fuj! Svi na liječenje. U ovim teškim vremenima vi državni novac trošite na ove gluparije. Nikad niste podržali financijski niti jednu humanitarnu akciju, a želite jednakost. Jadni ste do bola.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije