Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
do jeseni

Zapušteno igralište u Novom Zagrebu konačno će dobiti funkciju: Gradi se balon s ledenom dvoranom

storyeditor/2023-03-20/PXL_180323_98922409.jpg
Foto: Željko Hladika/Pixsell
1/4
21.03.2023.
u 10:44

Kvart je razveselio projekt KHL-a Medveščak zahvaljujući kojemu će se uživati i u hokeju i curlingu

Obraslo u šikari, zapušteno, nerijetko s komadima stakla ili smećem. Ne, nije riječ o divljem deponiju na rubu grada, već o “igralištu” u novozagrebačkom kvartu Utrina. U neposrednoj blizini bazena osmišljen je još davno sportski kompleks s boćalištem, stolovima za stolni tenis pa i minigolf tereni, no već godinama propadaju. Ipak, ružni prizori do jeseni bi trebali postati prošlost, a zamijenit će ih klizalište. Grad je u prosincu objavio natječaj za zapušteno zemljište od gotovo pet tisuća kvadrata, a prije nekoliko dana potpisan je i ugovor s Klubom hokeja na ledu Medveščak te su radovi na gradnji montažnog sportskog objekta već počeli.

– U prvoj fazi uklonili smo staru ogradu i očistili šikaru, a ovaj tjedan počinjemo s ravnanjem terena i zatim slijedi betoniranje ploče na koju će se montirati “balon” ispod kojega će se nalaziti klizalište za sve sportove na ledu, hokej, brzo, umjetničko i sinkronizirano klizanje te curling – otkriva nam Igor Jačmenjak iz KHL-a Medveščak Mladi.

Dok će pod bijelim balonom biti ledena dvorana, svlačionice i popratni sadržaji smjestit će se u montažne kontejnere. Jačmenjak naglašava kako se u projektu ne izlazi iz gabarita postojećih betoniranih površina. Tijekom radova ipak će se ukloniti dio stabala, no u Mjesnom odboru Utrina ističu kako će se najesen posaditi još desetak borova pa neće doći do štete po zelenilo.

– Klizalište će biti u funkciji deset mjeseci i koristit će ga svi klizački klubovi. U sklopu projekta bit će osigurana i parkirališna mjesta za korisnike klizališta – dodaju u MO-u.

Osim za sport, klizalište u kvartu bit će otvoreno i za građanstvo, ponajprije za one najmlađe.

– Već imamo dogovorene termine za besplatan program Odmorko za školsku djecu, koja će moći klizati tri puta tjedno tijekom praznika. Također, vikendom će na led moći i građanstvo, od termina za djecu ujutro pa do termina za one nešto iskusnije poslijepodne – kaže Jačmenjak.

Foto: mjesni odbor utrina

Na ideju za projekt došli su, dodaje, zbog kroničnog nedostatka infrastrukture u gradu, posebice zato što Ledena dvorana Doma sportova ne radi već tri godine, odnosno od potresa 2020. godine.

– Reakcije su vrlo pozitivne jer “igralište” u Utrini izgleda vrlo ružno i nešto se moralo poduzeti – zaključuje Jačmenjak.

Lokacija nije mogla biti bolja, govore nam Zagrepčani koje smo zatekli u blizini utrinskog bazena, udaljenoga samo dvije minute hoda. A ovime se zatvara pravi sportski kompleks, kaže jedan od susjeda.

– U ovih nekoliko stotina metara od Avenije Dubrovnik do Ukrajinske sad ćemo imati i klizalište uz atletsku stazu, košarkaško, rukometno i nogometno igralište s umjetnom travom te, naravno, naš bazen – objašnjava.

Komentara 1

PO
poluprovokator
17:20 21.03.2023.

Odlična vijest! ...još da je i Dom sportova (led) staviti u funkciju došli bi do potrebnog kapaciteta za ZG i bližu okolicu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije