Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Zagrepčanima niža cijena prirodnog plina

Građani danas Gradskoj plinari moraju dostaviti podatke o stanju plinomjera. To je zadnji rok kad to mogu napraviti
07. siječnja 2014. u 08:07 2 komentara 13389 prikaza
Plinska lanterna
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Prvog dana siječnja Hrvatska energetska razvojna agencija (Hera) usvojila je i prihvatila nove cijene prirodnog plina pa kojima bi Zagrepčanima računi trerbali biti jeftiniji.

– Za područje Zagreba na razini svih modela koji se odnose na kućanstva cijena plina snižena je oko 1,5 posto, a na razini svih modela koji se odnose na zajedničke plinske kotlovnice sniženje je oko 6,5 posto – poručio je Davor Šestan, glasnogovornik Gradske plinare Zagreb.

Ušteda energije Racionalna potrošnja Doznajte kako uštedjeti tisuće kuna na režijama! struja,računi Usporedba cijena Evo u kojim su gradovima Europe najskuplji struja i plin!

Metodologijom je utvrđen iznos tarifnih stavki, odnosno cijena prirodnog plina bez PDV-a, u četiri modela po kojima se dijele kućanstva. Tako je cijena za model TM1 (s godišnjom potrošnjom plina manjom ili jednakom 5000 kWh) 0,3225 kuna po kilovatsatu, za tarifni model TM2 (s godišnjom potrošnjom plina većom od 5000 do 25.000 kilovatsati) 0,3111 kn, za model TM3 (s godišnjom potrošnjom plina od 25.000 do 50.000 kilovatsati) 0,3054 kn, dok se model TM4 (s godišnjom potrošnjom plina od 50.000 do 100.000 kilovatsati) naplaćuje 0,3035 kuna po kilovatsatu.

Zbog promjene cijene, kućanstva Gradskoj plinari tijekom današnjeg dana moraju dostaviti stanje svog plinomjera. To mogu učiniti pozivom na broj 6184-601, putem govornog automata Gradske plinare Zagreb na broj 6116-122 koji mogu zvati i u kasnim večernjim satima, na mail ocitanja@plinara-zagreb.hr, ili putem web stranice www.plinara-zagreb.hr.

– Kupcima koji ne dostave odčitanje stanja potrošnje plina do dana promjene, potrošnja plina bit će procijenjena sukladno odredbama Općih uvjeta za opskrbu prirodnim plinom – poručuju iz Plinare.

VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
  • Vito:

    Do sad je kubik plina koštao 3,75 kuna __________________________________________________ Koliko će kubik plina koštati od sad? _____________________________________ Ovo s kilowatima je za stručnjake ______________________________ Dajte nama običnima cijenu koju sami možemo izračunati gledanjem u postojeće brojeve na plinomjerima ______________________________________ barem ... prikaži još!arem dok nam ne promjene plinomjere i ne ugrade strujomjere gdje možemo izračunati potrošene kilowate