Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Natječaj

Zagrebačka županija osigurala je milijun kuna za razvoj vrtića u ruralnim područjima

Vrtovi u vrtićima Grada Zagreba
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/2
01.02.2021.
u 13:36

Javni natječaj za dodjelu sredstavam javljaju u Županiji, otvoren je do 1. ožujka 2021. godine, a pravo prijave imaju jedinice lokalne samouprave s područja Zagrebačke županije svrstane od I. do IV. skupine razvijenosti.

Milijun kuna najslabije razvijenim općinama sa svog područja osigurala je Zagrebačka županije razvoj svojih vrtića, a sve s ciljem podizanja kvalitete predškolskog odgoja i naobrazbe. Javni natječaj za dodjelu sredstavam javljaju u Županiji, otvoren je do 1. ožujka 2021. godine, a pravo prijave imaju jedinice lokalne samouprave s područja Zagrebačke županije svrstane od I. do IV. skupine razvijenosti.

- Iako predškolsko obrazovanje nije u nadležnosti županije već gradova i općina, ovo je jedna u nizu mjera s kojima želimo pomoći našim manje razvijenim jedinicama lokalne samouprave da zadrže stanovništvo na ruralnom području - rekao je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić dodavši da će Županija ove godine svojim gradovima i općinama bespovratno dodijeliti 27 milijuna kuna. Kriteriji po kojima će se dodjeljivati sredstva su indeks razvijenosti općine te broj polaznika programa predškolskog odgoja i naobrazbe. Maksimalan iznos potpore po polazniku, odnosno djetetu, je 4.000 kuna.

Intenzitet potpore:

- do 100% po polazniku programa predškolskog odgoja i naobrazbe na području jedinica lokalne samouprave I. i II. skupine razvijenosti,

- do 80% po polazniku programa predškolskog odgoja i naobrazbe na području jedinica lokalne samouprave III. skupine razvijenosti,

- do 60% po polazniku programa predškolskog odgoja i naobrazbe na području jedinica lokalne samouprave IV. skupine razvijenosti.

Prijava na natječaj vrši se elektronski, putem sustava ePrijave koji je dostupan na poveznici www.eprijave.hr na način da se ispuni odgovarajući obrazac i učita propisana dokumentacija u sustav za prijavu projekata. Nakon završetka ePrijave potrebno je ispisati prijavni obrazac, potpisati ga i ovjeriti te poslati u roku od 7 dana od dana ePrijave (bez već priložene propisane dokumentacije) preporučenom poštom na: Zagrebačka županija, Upravni odjel za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo, Ulica grada Vukovara 72/V, 10000 Zagreb.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije