Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Zagrebačka županija osigurala je milijun kuna za razvoj vrtića u ruralnim područjima

Javni natječaj za dodjelu sredstavam javljaju u Županiji, otvoren je do 1. ožujka 2021. godine, a pravo prijave imaju jedinice lokalne samouprave s područja Zagrebačke županije svrstane od I. do IV. skupine razvijenosti.
01. veljače 2021. u 13:36 0 komentara 159 prikaza
Vrtovi u vrtićima Grada Zagreba
Foto: Robert Anic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Milijun kuna najslabije razvijenim općinama sa svog područja osigurala je Zagrebačka županije razvoj svojih vrtića, a sve s ciljem podizanja kvalitete predškolskog odgoja i naobrazbe. Javni natječaj za dodjelu sredstavam javljaju u Županiji, otvoren je do 1. ožujka 2021. godine, a pravo prijave imaju jedinice lokalne samouprave s područja Zagrebačke županije svrstane od I. do IV. skupine razvijenosti.

Šibenik: Početkom mjeseca stvaraju se velike gužve ispred banaka zbog isplate mirovina NADAJU SE VEĆEM ODAZIVU HZMO pozvao starije na Banovini da traže nacionalnu naknadu od 800 kuna

- Iako predškolsko obrazovanje nije u nadležnosti županije već gradova i općina, ovo je jedna u nizu mjera s kojima želimo pomoći našim manje razvijenim jedinicama lokalne samouprave da zadrže stanovništvo na ruralnom području - rekao je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić dodavši da će Županija ove godine svojim gradovima i općinama bespovratno dodijeliti 27 milijuna kuna. Kriteriji po kojima će se dodjeljivati sredstva su indeks razvijenosti općine te broj polaznika programa predškolskog odgoja i naobrazbe. Maksimalan iznos potpore po polazniku, odnosno djetetu, je 4.000 kuna.

Zagreb: Sveta voda na senzor oduševila vjernike u župi Sv. Leopold Mandić župa Sv. Leopolda Mandića Inovacija u zagrebačkoj župi: Evo kako su uslijed pandemije vratili svetu vodu

Intenzitet potpore:

- do 100% po polazniku programa predškolskog odgoja i naobrazbe na području jedinica lokalne samouprave I. i II. skupine razvijenosti,

- do 80% po polazniku programa predškolskog odgoja i naobrazbe na području jedinica lokalne samouprave III. skupine razvijenosti,

- do 60% po polazniku programa predškolskog odgoja i naobrazbe na području jedinica lokalne samouprave IV. skupine razvijenosti.

Prijava na natječaj vrši se elektronski, putem sustava ePrijave koji je dostupan na poveznici www.eprijave.hr na način da se ispuni odgovarajući obrazac i učita propisana dokumentacija u sustav za prijavu projekata. Nakon završetka ePrijave potrebno je ispisati prijavni obrazac, potpisati ga i ovjeriti te poslati u roku od 7 dana od dana ePrijave (bez već priložene propisane dokumentacije) preporučenom poštom na: Zagrebačka županija, Upravni odjel za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo, Ulica grada Vukovara 72/V, 10000 Zagreb.

Predsjednik Zoran Milanović
junak našeg doba
Piše Miljenko Jergović: Zoran Milanović, javnost bez medija
Financijska pismenost
NOVA PARADIGMA
Financijska pismenost sve prepoznatija kao ključna životna vještina današnjice
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.