Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZOOLOŠKI VRT

Zagrebačka filharmonija oduševila ljude i životinje, danas još dva koncerta

ZG Zoo: Zagrebačka filharmonija oduševila ljude i životinje
Foto: ZOO
1/8
24.05.2020.
u 10:47

Koncert popularne klasike na Labuđem otoku u izvedbi Zagrebačke filharmonije bio je prvi koncert nekog orkestra u Zagrebu nakon koronakrize

Počeo je ciklus koncerata Zagrebačke filharmonije u Zoološkom vrtu, a sinoć su led probila prva dva, dok posjetitelje danas čekaju još dva na istom mjestu, odnosno na Labuđem otoku u 18 i 19.15 sati.

- U koncertima su uživali i ljudi i životinje. Vjerujemo kako će naše goste i stanovnike Zoološkog vrta jednako oduševiti i glazbene poslastice koje nam Zagrebačka filharmonija priprema tijekom lipnja. Ovi su koncerti i svojevrsna glazbena uvertira u proslavu Dana Grada Zagreba. Svi smo posebno bili ganuti kad su vrtom odjeknuli taktovi pjesme „Moj Zagreb, tak imam te rad - kazao je Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta.

Koncert popularne klasike na Labuđem otoku u izvedbi Zagrebačke filharmonije bio je prvi koncert nekog orkestra u Zagrebu nakon koronakrize. Među nekoliko stotina Zagrepčana pratio ga je gradonačelnik Milan Bandić.

ZG Zoo: Zagrebačka filharmonija oduševila ljude i životinje
1/8

- Sretni smo što Zagrebačka filharmonija nakon dva i pol mjeseca ponovo nastupa. Koncerti pod vedrim nebom sa sobom povlače i određenu simboliku – donose svjetlo na kraju tunela, a umjetnosti dajemo novi dah. Drago nam je da smo upravo ovdje jer uskoro slavi 95., a mi najesen 150. rođendan - kazao je Mirko Boch, ravnatelj Zagrebačke filharmonije.

Koncerti će se na istom mjestu održavati subotama tijekom lipnja, a posebno atraktivan program građane očekuje za rođendan Vrta u subotu 13. lipnja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije