Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hit-predstava

Za naših 400 pretplatnika – 'Tulum u samostanu'

Kazalište Tulum u samostanu
Foto: Zarko Basic/PIXSELL
1/7
17.12.2018.
u 09:01

Čitatelji Večernjega lista i 24 sata uživali su u hit-predstavi kazališta Komedija, a onda i u kuhanom vinu

Da je blagdansko vrijeme zaista razdoblje darivanja, na svojoj su koži najbolje osjetili pretplatnici Večernjega lista i 24 sata. Više od četiristo sretnih pretplatnika dobilo je ulaznice za kazališnu uspješnicu “Tulum u samostanu” redateljice Aide Bukvić. Hladnoći unatoč ljubitelji kazališta ispunili su Komediju, a ugodnu blagdansku atmosferu nastavili su na Adventu u Tkalčićevoj gdje su ih Večernji list i 24 sata počastili kuhanim vinom u History i Village baru.

Daske pa Advent

– Oduševljena sam ovim darom koji sam odlučila podijeliti sa svojom unukom. Inače sam velika ljubiteljica kazališta, a najbolje je od svega što sam dobila ulaznice baš za onu predstavu koju sam svakako namjeravala gledati – rekla je jedna od čitateljica Antonija Zjatić. Mnogima je pravo iznenađenje uslijedilo po ulasku u dvoranu u kojoj su svakoga posjetitelja dočekali kuponi za kuhano vino u History i Village baru u Tkalčićevoj.

– Iznenađenjima večeras nema kraja. Mislim da je večeras devedeset posto dvorane planiralo ostati na Adventu jer, kad su već u gradu, zašto onda i ne uživati malo u kuhanom vinu, kobasama, fritulama i brojnim drugim delicijama... Sad će svakako ostati u gradu jer tko može odoljeti poklonjenom kuhanom vinu – kroz smijeh je rekao Josip Levan dodajući kako je Tkalčićeva odličan adventski odabir. I zaista, nakon smijeha i odlične zabave u kazalištu Komedija, njezin je nastavak uslijedio u Historyju gdje bi, govore posjetitelji, i najveći Grinch zavolio blagdansku atmosferu. Šetnja, kuhano vino, dobra glazba i hit-predstava pokazali su se dobitnom kombinacijom za blagdansko darivanje.

Tajne kroz crni humor

“Tulum u samostanu” inače je predstava dramskog pisca Michaela Wynnea koja je već nakon svoje praizvedbe doživjela veliki uspjeh. Nedugo zatim scenarij je proširen i nadopisan, a za izmijenjenu verziju Wynne je dobio nagradu Olivier za najbolju novu komediju. Radnja ove crnohumorne predstave vrti se oko Kateina novogodišnjega tuluma koji organizira u navodno ukletom samostanu, pretvorenom u kuću za odmor. Samostan je okružen šumom gdje nema signala za mobitel ni interneta. Kate, koja ih je sve okupila, odlučila je da provedu jednu mirnu Novu godinu uz društvene igre.

Nakon poprilične konzumacije alkohola, počinju se otkrivati osobne tajne protagonista, koje idućeg jutra dovode do potpuno novih odnosa među njima. Djelo tematizira probleme poput uspjeha i neuspjeha, pritiska vršnjaka i usamljenosti, a domaće uloge u ovoj svjetskoj uspješnici pripale su odličnima Vanji Ćirić, Igoru Mešinu, Ronaldu Žlaburu, Dajani Čuljak, Goranu Malusu, Sanji Marin te Ivanu Ćuiću.

Video: Prvi dojmovi sa zagrebačkog rotora nakon zatvaranja

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije