Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ekogrupa bukovac

Vrtićanci uredili Vilinsku stazu sa senzornim otokom

28.04.2023.
u 12:30

Imaju voćnjak s klupicama i "knjižnicom" u kojemu mališani uče o prirodi, a od plodova iz plastenika i povrtnjaka, osim što ih jedu za užinu, znaju raditi i zimnicu

Već se nekoliko godina Dječji vrtić Bukovac uključuje u projekt "Najljepši školski vrtovi" što ga Hrvatska radiotelevizija provodi u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja pa se može pohvaliti i time da je osvojio nagradu za najboljeg početnika u sezoni 2017., a potom i priznanje za poseban element u 2021.

U posljednjemu izboru, za sezonu 2022., dobio je pak nagradu za najljepši vrt u kategoriji dječjih vrtića, a za uspjeh je ponajprije zaslužna Ekogrupa Bukovac koja ondje također djeluje već dugi niz godina.

Ideja je, kažu, bila prenijeti djeci ljubav prema prirodi, ali i omogućiti vrtićancima da o njoj uče u prirodi. Članove čine četiri skupine Dječjeg vrtića Bukovac, ali i roditelji mališana. A unatrag dvije godine bajkovitu su priču najljepšeg vrta zaokružili projektom "Čarobne vilinske staze". 

Počinje ulazom u voćnjak čiji su prostor popunili klupicama i policama od paleta na kojima se mogu naći knjige i drugi materijal za učenje i istraživanje, a nastavlja se u plasteniku i povrtnjaku u kojima sade raznorazno povrće koje vrtićanci jedu za užinu, a od njega rade i zimnicu. "

Vilinsku stazu" krasi senzorni otok koji vrvi raznolikim biljem i potiče djecu na istraživanje osjetilima, a podijeljen je na segmente "Pogledaj me", "Poslušaj me", "Okusi me", "Dodirni me" i "Pomiriši me". Čuvaju ih vile Maluma, Mangela i Lavandula, a za "Šumu" sa zasađenim borovima i jelama u dvorištu vrtića zadužena je Pina.

Ponosni su i na ekosajmove koje organiziraju ujesen, za vrijeme božićnih blagdana i u proljeće, a na njima prodaju plodove iz vrta i voćnjaka, kao i dječje radove od prirodnih ili recikliranih materijala. U akcije i radionice, a posebice uređenje i održavanje "Vilinske staze", uključuju se, dakako, i roditelji, a ideje i djelovanje Ekogrupe Bukovac, ističu, uvelike podržava i ravnateljica vrtića.

Mogu se pohvaliti i himnom, ali i zastavom Ekogrupe, a o brojim aktivnostima redovito izvještavaju i na internetskoj stranici Dječjeg vrtića Bukovac te na letcima koje sami pripremaju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije