Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
početak skijaške sezone

VIDEO/FOTO Posjetili smo snježnu idilu na Sljemenu: Konačno zima kakva je nekad bila

Foto: Dario Topić/Večernji list
1/70
28.01.2023.
u 16:28

Otvoreni Crveni spust i Bijela livada bili su ispunjeni kako onim iskusnim skijašima i borderima tako i onima koji su uz rub savladavali svoje prve skijaške korake. Svi oni koji nisu stigli danas, stazama moći skijati svaki dan od 9 do 16 sati.

Zima kao nekada, doživljaj je sljemenske snježne idile koja je i ovoga vikenda odredište brojnim izletnicima. Djeca, roditelji, bake i djedovi, cijele obitelji uživale su unatoč hladnih minus pet stupnjeva celzijevih, no uz povremen vjetar i oštar zrak, osjet temperature odlazio je i do -10.

Za razliku od prošlotjednih scena kaosa i potpunog kolapsa, neke pouke su ipak donekle izvučene jer na našem putu od Mihaljevca do vrha Medvednice sve je proteklo u najboljem redu. Doduše, tome je doprinijela i policija koja je regulirala promet Sljemenskom cestom kako ju kolone automobila ne bi u potpunosti zakrčile.

S druge strane, po dolasku na Mihaljevac besplatno smo parkirali automobil te prošetali do linije 15 koja do Gračanskog dolja, odnosno prve postaje žičare, vozi otprilike svakih 10 minuta. Oni koji nisu planirali žičarom čekali su u redu za ulazak u autobus linije 140 koji s Mihaljevca vozi do Tomislavova doma, a po skraćenoj trasi išao je zbog automobila koji su parkirali uz rub ceste te tako zapriječili prolaz autobusu.

28.01.2023., Zagreb - Auti parkirani na samom vrhu Sljemena Photo: Marko Prpic/PIXSELL
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Već za 7 minuta stigli smo u Gračansko dolje i srećom nisu nas dočekale nepregledne gužve jer sve blagajne su bile u funkciji. I nakon 20 minuta vožnje žičarom bili smo na vrhu Medvednice.

Otvoreni Crveni spust i Bijela livada bili su ispunjeni kako onim iskusnim skijašima i borderima tako i onima koji su uz rub savladavali svoje prve skijaške korake.

28.01.2023., Zagreb - Pocela je sluzbena sezona skijanja na Skijalistu Sljeme cije ce staze biti otvorene za gradjanstvo svaki dan od 09:00 do 16:00 sati. Photo: Marko Prpic/PIXSELL
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Svi oni koji nisu stigli danas, stazama moći skijati svaki dan od 9 do 16 sati, a svi koji imaju axess ski karte od lanjske i pretprošle godine mogu ih sami puniti preko online prodaje, kažu u ustanovi Upravljanje sportskim objektima.

Za one koji karte planiraju kupiti na licu mjesta bit će otvorene blagajne Crvenog spusta i Bijele livade. Cijena je radnim danima za odrasle 9,29 eura, za djecu do 15 godina 5,31 euro, a stariji od 65 trebat će izdvojiti 6,64 eura.

1/70

Vikend-ulaznice stoje pak 13,27 eura za odrasle, dječje su 6,64, a za starije od 65 godina 9,29 eura. Skijaše će do staza prevoziti žičara te ZET-ova linija 140.

I radno vrijeme žičare, izvijestili su, prilagođava se početku sezone skijanja. Radnim danom gondole će biti u pogonu od 8 do 17 sati, a vikendima i praznicima od 8 do 18.

Ključne riječi

Komentara 2

MK
MKGRA
10:22 30.01.2023.

Gracanskog Dolja, Ovaj tjedan neki djelovi Crvenog spusta i Zelenog su zatvoreni zbog treninga naših skijaša i održavaju se nekakva takmičenja. Mihaljevac je ruglo Grada, a većina parkinga se odvija na privatnim parcelama

SA
sargu123
17:45 28.01.2023.

Srećom pa je Snježna kraljica završila pa i običan puk može doći gore. Inače bi to bilo samo za odabrane.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije