Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poziv

Uzgajivači lavande ili aronije mogu predložiti gradsku subvenciju

lavanda, kozmetika (1)
Duško Marušić/PIXSELL
10.09.2013.
u 16:00

Trenutačno se subvencionira proizvodnja cvijeća, meda, ekološka proizvodnja, nabava loznih cijepova, sadnica jagoda

253 poljoprivredna proizvođača s područja Velike Gorice i Turopolja prošle su godine koristila oko dva milijuna i 200 tisuća kuna subvencija kroz 19 gradskih programa. Plan je subvencije u poljoprivredi povećati na šest milijuna, a u tijeku je i otvoreni natječaj u kojem se prikupljaju ideje za subvencioniranje proizvodnje.

Iz velikogoričkog Upravnog odjela za gospodarstvo i poljoprivredu proizvođače pozivaju da prijave postojeću ili najave buduću proizvodnju ako ona trenutačno nije pokrivena subvenicijom Grada, pišu Kronike VG

Trenutačno se subvencionira proizvodnja cvijeća, meda, ekološka proizvodnja, nabava loznih cijepova, sadnica jagoda, presadnica povrća, sadnica voća (jabuka, kruška, trešnja, šljiva, breskva/nektarina, lješnjak, orah), gljive (bukovače, šampinjoni, shii take), a proizvođači se pozivaju ako imaju u vidu neke dr. biljke poput npr. aronije, lavande, kamilice ili druge eterične biljke. 

Cijeli članak čitajte ovdje

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije