Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zavod za zapošljavanje

Uz Malešnicu i Novi Zagreb, burza rada bit će i u Dubravi

Podrucni ured Zavoda za zaposljavanje na Trgu hrvatskih pavlina 4, Malesnica
25.09.2014.
u 11:00


Nezaposleni sve obveze i prava mogu ostvariti u ispostavama pa više ne moraju ići do Zvonimirove gdje su se stvarali veliki redovi

Kako bi smanjili duge redove i nepotrebno vozikanje 41.127 nezaposlenih Zagrepčana, Zavod za zapošljavanje do sada je uz ured u Zvonimirovoj otvorio i ispostavu u Novom Zagrebu i Malešnici. Ovaj posljednji ured otvoren je potkraj siječnja ove godine pa oko 6,8 tisuća nezaposlenih iz Črnomerca, Podsuseda i Stenjevca pomoć pri traženju posla ili pak ostvarivanje svojih prava mogu obaviti bliže svojim kućama.

Najvažnije zaposliti mlade

– Puno mi znači što više ne moram ići u Zvonimirovu jer stanujem u Španskom pa do ovamo mogu i prošetati – kazala je Sanja Šćuric. Po zanimanju je knjigovođa, a na posao čeka osam mjeseci i nada se da neće još dugo. Voditelj ispostave na Malešnici kazao je kako u relativno novoj ispostavi rade savjetnici koji su povučeni iz Zvonimirove te objasnio da nezaposleni koji pripadaju u neku od ispostava sva svoja prava i obveze mogu ostvariti upravo ondje.

No, dodao je da oni rade samo s građanima do 30 godina dok se mlađi i dalje javljaju u Zvonimirovu, gdje je prošle godine osnovana zasebna ispostava za mlade.

Centar za mlade svoje djelovanje usmjerava na aktivnosti vezane uz pripremu za zapošljavanje, jačanje kompetencija naših mladih korisnika te podršku mladima koji svoju poduzetničku ideju žele pretvoriti u vlastiti posao kroz samozapošljavanje – objasnili su iz HZZ-a Zagreb. Dodali su da takvim radom žele mladim osobama u što kraćem roku osigurati zaposlenje ili obrazovanje za potrebe tržišta rada te najavili da će u okviru mogućnosti u idućem razdoblju Centar za mlade i fizički izdvojiti na zasebnu lokaciju.

Najviše u Zvonimirovoj

Osim Centra za mlade, najavili su i da žele pronaći odgovarajući prostor u kojem će otvoriti ispostavu u Dubravi za korisnike koji stanuju na tom području. Inače, od 41 tisuće nezaposlenih u Zvonimirovoj se vodi njih 23.757, u Ispostavi Zagreb Zapad (Malešnica, Trg hrvatskih pavlina 4) 6821, u ispostavi Zagreb jug (Savezne Republike Njemačke 6) 6708 te u Sesvetama 3841 nezaposlenih.

Komentara 4

Avatar hrvoje horvat
hrvoje horvat
21:43 25.09.2014.

Koja Malešnica?Trg hrvatskih Pavlina nije na Malešnici nego na Stenjevcu.Dezinformirate ljude.Isto se odnosi i na gimnaziju "Lucijana Vranjanina" Znači;mjesni odbor Stenjevec jug,gradska četvrt Stenjevec.

DU
Deleted user
14:44 25.09.2014.

ja ću pričekati s otkazom i čekam da otvore ured u Dubravi,pa da mi bude bliže.

PO
pobjednik95
21:01 25.09.2014.

sada bu nam odmah bolje, mam se druga slika vidi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije