Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Uspješno proveden EU projekt „Nabava 29 autobusa za ZET d.o.o.“

ZET
Foto: Promo
1/6
26.11.2020.
u 09:03

Tvrtka Zagrebački električni tramvaj d.o.o. uspješno je provela projekt „Nabava 29 autobusa za ZET d.o.o.“, koji je realiziran u sklopu Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“.

U autobusnom pogonu Podsused, u utorak, 24. studenoga, održana je završna konferencija u sklopu projekta "Nabava 29 autobusa za ZET d.o.o.", gdje je predstavljeno svih 29 novih autobusa.

Na predstavljanju autobusa i rezultata cjelokupnog projekta, nazočnima su se obratili zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i predsjednica Uprave ZET-a, Ljuba Romčević Žgela, koji su izrazili zadovoljstvo obnovom voznog parka.

Gradonačelnik Bandić istaknuo je kako su novi autobusi nabavljeni zahvaljujući zajedničkom djelovanju i suradnji Grada Zagreba, ZET-a i nadležnog ministarstva.

"Dižemo standard organiziranog javnog prijevoza kako bi putnicima osigurali kvalitetnije i ugodnije putovanje", rekao je gradonačelnik Bandić.

Foto: Arena Hospitality Group

Predsjednica Uprave ZET-a, Ljuba Romčević Žgela istaknula je kako ZET konstantno ulaže napore u obnovu voznog parka.

"U našem je voznom parku trenutačno 441 autobus, koji prijeđu 25 milijuna kilometara godišnje, a to najbolje govori o obimu našeg posla. U sklopu  ovog projekta nabavljeno je 15 niskopodnih autobusa proizvođača MAN i 14 proizvođača IVECO. Autobusi su nabavljeni temeljem Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava čija ukupna investicija iznosi oko 56 milijuna kuna, pri čemu je 85 posto prihvatljivih troškova sufinancirano iz Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“, dok se preostalih 15 posto sufinancira iz proračuna Republike Hrvatske", kazala je Ljuba Romčević Žgela.

Cilj ZET-a, kao suvremenog prijevoznika, uz odgovornu upravljačku politiku jest i osiguravanje održive usluge i prometne povezanosti svih gradskih predjela uz visoku razinu sigurnosti i ekološke prihvatljivosti u skladu s europskim standardima. 

Foto: Arena Hospitality Group

S ciljem pružanja čim kvalitetnije usluge našim korisnicima, ponajprije obnovom i modernizacijom voznog parka na čemu se kontinuirano radi, 29. siječnja 2019. godine potpisan je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt "Nabava 29 autobusa za ZET d.o.o." u vrijednosti od 55.836.012,50 kuna. Ugovor je potpisan između predstavnika Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije te tvrtke Zagrebački električni tramvaj d.o.o.

Riječ je o 14 poluniskopodnih autobusa proizvođača IVECO, model Crossway LE, kapaciteta 29 + 60 putničkih mjesta te 15 niskopodnih autobusa proizvođača MAN, model Lion´s City, kapaciteta 33 + 48 putničkih mjesta.

Sva su vozila opremljena pristupnim platformama za jednostavniji i lakši ulazak osobama s invaliditetom, video nadzorom i klimatizacijskim sustavom, čime je osigurana visoka razina udobnosti za naše putnike.

Svih 29 novih autobusa od rujna je u prometu na području Grada Zagreba.

Kako se posebna pozornost pridaje ekološkoj svijesti, nove autobuse pogone najmoderniji motori EURO 6 norme koje odlikuje izrazito niska emisija štetnih plinova.

Foto: Arena Hospitality Group

Cilj projekta je ostvaren, nabavljeno je 29 novih autobusa EURO 6 norme čime su se zamijenila dotrajala vozila starije generacije, a time se povećala kvaliteta usluge javnog prijevoza, sigurnost prometovanja te smanjila emisija štetnog utjecaja na okoliš

Nastavak je to kontinuirane modernizacije voznog parka ZET-a, kako bi se građanima osigurao čim kvalitetniji, sigurniji i udobniji prijevoz.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije