Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vrtići

Uplatnice stigle, nekima netočne, a zastupnici SDP-a neće ih platiti

'24.08.2011. Nalaziste pracovjeka, Krapina - I ove godine u organizaciji Muzeja Krapinskih neandertalaca se odrzava ljetna geoloska skola za djecu. Djeca kroz igru uce kako se pronalaze te proucavaju
'Matija Topolovec/PIXSELL'
29.08.2011.
u 15:09

Jednom su ocu obračunali potpuno pogrešan iznos jer nije poslao sve dokumente, što nije ni znao, a Gordan Maras platit će 400 kuna, kao i dosad.

Potpuni šok... Taj je osjećaj obuzeo jednog roditelja kad je u ponedjeljak u vrtiću u koji su upisana njegova djeca dobio uplatnice. Umjesto cijene od oko 700 kuna, koliko je računao da će plaćati vrtić, na uplatnici je ugledao četveroznamenkast broj.

– Nisam mogao vjerovati! 2000 kuna! – započeo je otac dvoje mališana (podaci poznati redakciji).

– U računovodstvu vrtića kazali su mi da nisam predao sve papire, pa automatski moramo platiti najvišu cijenu. Isprva mi nije bilo jasno... – prepričava otac.

Na kraju je, kaže, doznao da je nedostajalo "uvjerenje o primanjima HZZO-a".

Protivno odluci Skupštine

– Moja je supruga lani prva tri mjeseca još bila na rodiljskom i nismo znali da se to ne vidi prema ukupnoj predanoj dokumentaciji. Grad je, očito, nekako došao do tog podatka pa nas sad kažnjavaju. To je šlamperaj jer nas nitko o tome nije obavijestio i nigdje nismo vidjeli tu obavijest – zaključuje otac, odlučan da ne može plaćati najvišu cijenu.

I dok njega na tu odluku prisiljava nedostatak novca, zastupnici u Skupštini iz redova SDP-a cijenu vrtića prema modelu imovinskog cenzusa odbijaju plaćati jer, kako je ustvrdila Ivana Mlinar Horvat, "ne mogu postupati protivno odluci Skupštine".

– Nisam predala papire koje je tražio Gradski ured, i plaćat ću jednako koliko i do sada, 400 kuna. Djecu zbog toga ne mogu izbaciti iz vrtića jer je taj iznos dio ugovorne obveze pa nema pravne odnose za izbacivanje. To su mi potvrdili i u Gradskom uredu za obrazovanje – ispričala je zastupnica, i sama majka.

Problem Zakona?

Zbog novih uplatnica, na kojima stoji formulacija "akontacija", roditelji, kaže zastupnik Mirando Mrsić, mogu mirno spavati.

– Bandić je na taj način priznao kako je jedina legitimna odluka ona Gradske skupštine. Pozivam roditelje neka plate vrtić 400, odnosno jaslice 200 kuna. Inače, ovo više nije problem gradske vlasti, već Zakona o lokalnoj samoupravi – sažeo je Mrsić.

Kao i I. Mlinar Horvat i M. Mrsić, cijenu prema imovinskom cenzusu neće platiti ni saborski zastupnik SDP-a Gordan Maras.

– Poštovat ću odluku mjerodavnih gradskih tijela, kako sam, uostalom, i potpisao u ugovoru s vrtićem – kaže Maras, napomenuvši da neki očito ne znaju koja su to "mjerodavna tijela".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije