Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
S VL za bolji zagreb

Učenici presretni poručili – ovo je kao božićni dar

oš ivana cankara (1)
Foto: Boris Ščitar/VLM/PIXSELL
1/3
10.04.2013.
u 11:44

Škola je dosad imala stara računala, koja su se često kvarila. Nastava će sada biti puno kvalitetnija

– Koliki ekrani! Super su! Htio bih imati takav. Šokiran sam. Ovo je kao božićni dar – iznenađen je jučer bio 12-godišnji Borna Stanković kada je ušao u informatičku učionicu OŠ Ivana Cankara.

Bila je to reakcija na našu novu akciju “S Večernjim za bolji Zagreb”, u sklopu koje smo OŠ Ivana Cankara jučer donirali 12 novih kompjutora. O ovoj zagrebačkoj školi već smo pisali i upozorili na njihove probleme s računalima, koja im nedostaju.

Gužva za kompjutorom

– Imali smo samo 15 kompjutora, i koji su se često kvarili. Čak se po troje učenika na satu stiskalo uz jedan kompjutor. Zahvaljujemo vam na ovoj donaciji, koja će nam pomoći da kvalitetnije održimo nastavu informatike – poručila je ravnateljica škole Silvana Svetličić.

Informatika im je, kaže, jako važna jer njihovi učenici sudjeluju u čak tri međunarodna projekta.

– S učenicima iz inozemstva komuniciraju putem Skypea. Ovaj mjesec dio učenika putuje u Sloveniju na natjecanje u debatiranju, i to na engleskom jeziku – pohvalila je ravnateljica svoje učenike.

Osim učenicima, ova je donacija veliko olakšanje i profesoru informatike.

– Tehnologija se strelovito razvija i nama su kompjutori bili jako potrebni. Teško se bilo nositi s gužvom i bukom učenika koji su morali dijeliti kompjutore. To je, na žalost, utjecalo i na kvalitetu nastave – kazao je profesor Boris Počuča.

Nema više svađanja

Klincima je drago što će sada svatko sjediti za svojim kompjutorom, pa više neće, kažu, biti svađe među njima.

– Morali smo naizmjence raditi svatko svoj zadatak. Neki su se i živcirali jer nisu mogli dočekati da dođu na red pa bi se posvadili. Sada će nam biti puno lakše – oduševljene su bile učenice Mija Howman i Helena Sikavica.

Djeca su se zafrkavala da će im trebati malo vremena da se naviknu na novu informatičku učionicu.

– Stvarno će sada biti neobično sjediti sam za kompjutorom – kroz smijeh je rekao učenik Marin Radivoj.

Nove su kompjutore učenici jučer s oduševljenjem testirali igranjem – igrica.

>>Učenici OŠ Ivana Cankara više se neće tiskati pred starim računalima

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije