Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odgojni zavod

U Turopolju muku muče s komarcima

\'VARAZDIN/MEDJIMURJE Cakovec, 150708 komarci...zaprasivanje... Presnimio Milivoj Kuhar / Vecernji list\'
ARHIVA VL
17.06.2010.
u 12:42

Mladići se od komaraca brane kremama. U Gradu, pak, tvrde da zaprašivanje u tom dijelu nema smisla.

Osim što žive u katastrofalnim, posve neodgovarajućim uvjetima (na što su nedavno reagirali i suci za mladež uputivši pismo Ministarstvu pravosuđa), mladići u Odgojnom zavodu Turopolje sada se susreću s još jednom neugodnošću – komarcima!

Neumorno ih grizu, a pomoći nema. Odgojitelji im daju stik kojim se premazuju, no malo kome to doista pomaže. Ravnatelj zavoda Saša Rajić i sam je bespomoćan.

– Tražili smo u više navrata od Grada Velike Gorice da zapraši područje, no uvijek kažu da za to nemaju novca. Na žalost, ni mi nemamo sredstava da unajmimo avion kojim bi se trebalo zaprašiti područje od više od deset kilometara – kaže Rajić dodajući da je teško sve iskorijeniti jer je riječ o močvarnom dijelu na osami.

– U ruralnim dijelovima gradskog područja dezinsekcija ne bi imala nikakve učinke jer bi s prvim vjetrom s okolnih livada stigli novi komarci. Na taj bi se način neučinkovito potrošio novac iz proračuna, a stanovnici tog područja ne bi osjetili nikakvo dugotrajno poboljšanje. Osim toga, otrovi koji se koriste za komarce otrovni su i za pčele, pa bi u ruralnim područjima takvi tretmani načinili veliku štetu u okolišu i na poljoprivrednim kulturama – poručuju iz Upravnog odjela Velike Gorice.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije