Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Drugi krug izbora

U nedjeljnom će okršaju vlast u Vrbovcu dobiti novo lice – HDZ-a ili Kralja

02.06.2017.
u 12:43

Ono u čemu se oba kandidata slažu jest da im je glavni cilj zadržati mlade ljude koji odlaze zbog nedostatka posla.

Hoće li u svojoj dugogodišnjoj utvrdi HDZ zadržati vlast, no s novim licem, ili će Vrbovec izabrati Kralja? Pet dana prije drugog kruga izbora situacija je i više nego neizvjesna, a oba se kandidata pripremaju za završni okršaj.

Pa i ja nosim promjene

Da će Vrbovec dobiti novog gradonačelnika, zna se još otkad je dosadašnji HDZ-ov Goran Bregović nakon 12 godina na čelu grada odlučio ući u utrku za župana, u čemu na kraju nije uspio. Iz HDZ-ovih se redova stoga kandidirao Damir Fašaić, koji je u drugi krug ušao kao drugoplasirani, iza SDP-ova Denisa Kralja.

– Mislim da mi je malo pomoglo to što se stari gradonačelnik nije kandidirao jer ljudi često glasuju iz navike. No, mislim i da je jasno da Vrbovec želi promjenu jer ovdje vlada veliko nezadovoljstvo – kaže Kralj, koji je u prvom krugu osvojio 32,44 posto glasova, 6,34 posto više od protukandidata. Sad računa i na potporu birača koji su svoj glas dali kandidatima koji nisu ušli u drugi krug jer zaključuje da svi oni žele promjenu.

– Pa i ja nosim promjene – zaključuje, pak, Damir Fašaić te dodaje kako to što je iz iste stranke kao i njegov prethodnik ne znači da imaju isti program.

– Dosad se dobro upravljalo gradom, ali uvijek ima mjesta za napredak. Da mislim da ne mogu bolje, ne bih se kandidirao – objašnjava Fašaić, koji se nada da će okrenuti rezultat te da će već od idućeg tjedna krenuti s realizacijom svog ambicioznog programa. Ako dođe na vlast, planira izgradnju poduzetničkog inkubatora, organizaciju poslovnih susreta, savjetovanja poljoprivrednika, proširenje vodovoda i kanalizacije, asfaltiranje, novi vrtić, besplatne udžbenike... A kao svoju najveću prednost ističe stručnost budući da je dosad radio kao pročelnik za gospodarstvo u Zagrebačkoj županiji te stoga ima potrebne kontakte za lobiranje za razvoj Vrbovca. Također, dobro zna kako grad funkcionira, što, kaže, sumnja za Kralja, koji je radio kao radijski producent.

Imam političkog iskustva!

– Pa to ne znači da nemam političkog iskustva! Po struci sam politolog, već sam osam godina gradski vijećnik, a zadnje četiri vodim SDP – uzvraća Kralj.

Ono u čemu se oba kandidata slažu jest da im je glavni cilj zadržati mlade ljude koji odlaze zbog nedostatka posla. U Vrbovcu je u posljednjih deset godina nestalo gotovo isto toliko razreda i zato smatraju da hitno treba razviti industriju. Otvaranje novih radnih mjesta od novog gradonačelnika očekuje i većina građana, koji bi htjeli i životniji Vrbovec s više sadržaja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije