Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

U knjizi "Služiti istini" sakupljeni tekstovi Luke Brajnovića

Profesionalno je stasao u Zagrebu, a u Španjolskoj je ostvario jednu od najblistavijih međunarodnih karijera
24. veljače 2017. u 16:13 1 komentara 204 prikaza
brajnovic
Foto: Privatna arhiva

Prva knjiga s publicističkim tekstovima višestruko proslavljenog hrvatskog i španjolskog novinara, književnika i sveučilišnog nastavnika Luke Brajnovića "Služiti istini" predstavljena je danas u Zlatnoj dvorani Hrvatskoga instituta za povijest.

Na više od 200 stranica knjige, objavljene u nakladi Glasa Koncila u biblioteci "Hrvatska katolička baština 20. stoljeća", donesena su 22 Brajnovićeva rada: od njegovih memoara u kojima opisuje torturu svih režima koju su prolazili hrvatski intelektualci prije i poslije Drugoga svjetskoga rata, preko njegovih stručnih radova o novinarskoj deontologiji do njegovih vanjskopolitičkih kolumni koje je ispisivao u dnevniku "Diario de Navarra". Na zagrebačko predstavljanje iz Španjolske su došle dvije Brajnovićeve kćeri: dr. Elica Brajnović de Leahy s mlađom sestrom Olgom.

Luka Brajnović hrvatski je iseljenik, rođen 1919. u Kotoru, profesionalno stasao u Zagrebu, a u Španjolskoj je ostvario jednu od najblistavijih međunarodnih karijera u povijesti hrvatskoga i europskoga novinarstva. Brajnovićevo ime nosi ugledna međunarodna novinarska nagrada koju je još za njegova života ustanovilo glasovito španjolsko Sveučilište Navara u Pamploni. Nagradu su u posljednjih 20 godina dobila velika imena iz svijeta medija koja su se istaknula u etičkom djelovanju - novinari, fotoreporteri, filmski redatelji - a posthumno ju je dobio i Siniša Glavašević 2001. godine za izvještavanje iz okupiranoga Vukovara, kao i redatelj filma "Misija" David Puttnam.

Branimir Johnny Štulić
bori se već 4 desetljeća
Javio se bijesan Branimir Johnny Štulić, traži više milijuna eura: 'Nanijeli ste mi neizmjernu štetu'
Hrvatski Telekom
UPRAVLJA S 516 E-PUNIONICA
Hrvatski Telekom: Predvodnik e-mobilnosti u regiji
  • Deleted user:

    VL objavio pod Zagreb, na HRT će pod religiju ! iako međunarodno najpriznatiji, u HR se ne smijemo suočit s istinom i vrjednotama