Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na promociju stigle i kćeri iz Španjolske

U knjizi "Služiti istini" sakupljeni tekstovi Luke Brajnovića

brajnovic
Privatna arhiva
24.02.2017.
u 16:13

Profesionalno je stasao u Zagrebu, a u Španjolskoj je ostvario jednu od najblistavijih međunarodnih karijera

Prva knjiga s publicističkim tekstovima višestruko proslavljenog hrvatskog i španjolskog novinara, književnika i sveučilišnog nastavnika Luke Brajnovića "Služiti istini" predstavljena je danas u Zlatnoj dvorani Hrvatskoga instituta za povijest.

Na više od 200 stranica knjige, objavljene u nakladi Glasa Koncila u biblioteci "Hrvatska katolička baština 20. stoljeća", donesena su 22 Brajnovićeva rada: od njegovih memoara u kojima opisuje torturu svih režima koju su prolazili hrvatski intelektualci prije i poslije Drugoga svjetskoga rata, preko njegovih stručnih radova o novinarskoj deontologiji do njegovih vanjskopolitičkih kolumni koje je ispisivao u dnevniku "Diario de Navarra". Na zagrebačko predstavljanje iz Španjolske su došle dvije Brajnovićeve kćeri: dr. Elica Brajnović de Leahy s mlađom sestrom Olgom.

Luka Brajnović hrvatski je iseljenik, rođen 1919. u Kotoru, profesionalno stasao u Zagrebu, a u Španjolskoj je ostvario jednu od najblistavijih međunarodnih karijera u povijesti hrvatskoga i europskoga novinarstva. Brajnovićevo ime nosi ugledna međunarodna novinarska nagrada koju je još za njegova života ustanovilo glasovito španjolsko Sveučilište Navara u Pamploni. Nagradu su u posljednjih 20 godina dobila velika imena iz svijeta medija koja su se istaknula u etičkom djelovanju - novinari, fotoreporteri, filmski redatelji - a posthumno ju je dobio i Siniša Glavašević 2001. godine za izvještavanje iz okupiranoga Vukovara, kao i redatelj filma "Misija" David Puttnam.

Komentara 1

DU
Deleted user
21:06 24.02.2017.

VL objavio pod Zagreb, na HRT će pod religiju ! iako međunarodno najpriznatiji, u HR se ne smijemo suočit s istinom i vrjednotama

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije