Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Proces vraćanja starog sjaja izletištu

U Anindol stigli stupići i koš za košarku, polako vraćaju izletnike

26.7.2015., Samobor -  Proslava blagdana Sv. Ane tradicionalno se odrzala na podruciju Anindola unutar zasticenog podrucija Park- sume Tepec-Palacnik-Straznik. U sklopu Aninova odrzana ja misa koju je vodio monsignor Ivan Sasko i blagoslovio edukativnu ta
Marko Prpić/Pixsell
30.10.2015.
u 22:23

Popularno okupljalište zapušteno je već dvadesetak godina, a počelo se uređivati nakon javne rasprave

U sklopu uređenja Anin-perivoja Javna ustanova Zeleni prsten Zagrebačke županije u suradnji s Hrvatskim šumama, Gradom Samoborom i Udrugom Oživljena povijest Samobora nastavlja s uređenjem zaštićenog područja Park-šuma Tepec-Palačnik-Stražnik.

Krajem listopada na području Anindola na dva prilaza postavljeni su drveni stupići, a ormarić za mjerenje električne energije obložen je u drvo te je uz šetališta obavljena košnja. Posebnu atrakciju, kažu iz Grada Samobora, predstavlja koš za košarku obložen drvom na Tancplacu. Dosad je postavljeno 13 informativnih ploča s nazivima šetnica, spomen ploča "150. godišnjica začetka 'majalesa' i Anin-perivoja", edukativna tabla "Kapela Svete Ane", organiziran je Aninovski bal na Tancplacu, a postavljene su nove klupe i stolovi. Krajem rujna, pak, Samoborci su u sklopu izložbe mogli vidjeti kako je Anindol izgledao krajem 19. stoljeća.

Popularno okupljalište zapušteno je već dvadesetak godina, otkako je vlasništvo prešlo u ruke Hrvatskih šuma, a šetnica i šuma bile su obrasle u šikaru. No, nakon što su na javnoj raspravi u ožujku o programu gospodarenja park-šumama gospodarske jedinice "Tepec – Palačnik – Stražnik" Samoborci, zajedno s gradonačelnikom Krešom Beljakom, inzistirali da se to područje uređuje kao park-šuma, a ne isključivo kao šuma, Anindol se neposredno prije 150. rođendana počeo mijenjati.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije