Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Tri od deset grijeha koje je fakat šteta propustiti

Sjajne fotografije koje je Anto Magzan snimio u kampanji Styrijine agencije Content Engine uvrštene su u postav koji se otvara sutra u 19 sati
28. lipnja 2017. u 16:46 1 komentara 358 prikaza
Foto: Anto Magzan/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

“Primijenjeno – strogo kontrolirani uvjeti”, izložba koja se otvara sutra u 19 sati u galeriji Hrvatske udruge likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti (ULUPUH) u Tkalčićevoj 14, predstavit će radove 17 članova njezine fotografske sekcije, među kojima i tri djela Pixsellova reportera Ante Magzana nastala u kampanji “10 grijeha agencija”.

Anto Magzan stroga selekcija I Pixsellov fotoreporter Anto Magzan novi član ULUPUH-a

Riječ je o kampanji agencije Content Engine, koja se sastoji od tri Styrijine tvrtke, RedPointa, Pixsella i Newsrooma.

– Proveli smo anonimno internetsko istraživanje u kojemu je stotinjak marketinških djelatnika progovorilo o najčešćim izazovima na koje nailaze u radu sa svojim partnerima. No, umjesto direktora marketinga, pitali smo za mišljenje kolege operativce, pa smo popisali deset najvećih grešaka koje agencije čine u svakodnevnom radu s klijentima. Cilj je poboljšanje komunikacije između agencija i klijenata – kaže voditelj projekta Karlo Stojčević.

Najveći su problemi arogancija, isključivost, neodgovornost, neinventivnost..., a tih je deset grijeha Magzan “podebljao” fotoilustracijama, pri čemu mu je pomogla Maja Franković, također pixsellovka, koja je bila model.

– Poslao sam tri fotografije i žiri je sve uvrstio u postav. Jedna je nazvana “Svi smo krvavi ispod kože” i govori o tome da je u trenucima kada je ljudima teško dovoljno pokazati malo solidarnosti. Trebalo je sat i pol da je snimimo. Za pola sata smo pripremili lažnu krv, a onda smo shvatili da trebamo i poderati čarapu – kaže Magzan.

Na izložbi će predstaviti i fotografiju nazvanu “Ne naručujte piće nekome tko je vidno pijan” te onu snimljenu u Muzeju iluzija koja simbolizira timski rad, a kod nje je, ističe autor, bilo iznimno zahtjevno u sobi zrcala ne uhvatiti sebe u kadru. Postav će se moći razgledati do 14. srpnja.

Traces Rijeka Izložba pejsažnih fotografija "Strpljivo oko" izlozba Ulaz besplatan Fotografije šarenih kuća Antuna Krešića u Fotogaleriji Dubrava Jozo Ćetković retrospektiva Fotografike glasovitog “zagrebačkog Crnogorca”
SAVJETI NUTRICIONISTA
Mazali ste svinjsku mast na kruh, a danas je ne jedete? Bit će vam žao što ovo niste znali
Hotel Boškinac
Hotel Boškinac
Uspješna turistička priča u zagrljaju paške čarolije