Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI MODEL DOLAZI

Tomašević: U dva tjedna prodano je 450 tisuća ZG vrećica, to znači samo jedno

Zagreb: Tomislav Tomašević  obišao područni objekt osnovne škole Savski Gaj - Blato
Robert Anic/PIXSELL
30.09.2022.
u 11:03

– Građani očito žele red, očito žele poštovati pravila, a ovo je model gdje je fiksna usluga određena zakonom. Ključno je da će se miješani otpad plaćati po količini odvojenog otpada – rekao je Tomašević

Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević prisustvovao je tradicionalnom Gerontološkom tulumu. Manifestacija se održava u povodu Međunarodnog dana starijih osoba s ciljem promicanja važnosti zdravog i aktivnog starenja. Tim je povodom odgovarao i na pitanja novinara o novom modelu odvoza otpada koji na snagu stupa sutra, 1. listopada.

Trgovački lanci odmah su pristali na ove male marže koje smo ponudili jer je ideja da što više novca ode u Čistoću, od čega ćemo plaćati nove kamione i povećavati materijalne uvjete za radnike koji obavljaju taj posao, rekao je Tomašević.

Prodano je 450 tisuća paketa u malo manje od dva tjedna i građani očito žele red, očito žele poštovati pravila, a ovo je model gdje je fiksna usluga određena zakonom, a ključno je da će se miješani otpad plaćati po količini odvojenog otpada. To je jeftiniji način, rekao je gradonačelnik, prenosi N1

Inače, čini se kako su Zagrepčani prihvatili novi model jer je "planulo" više od 4 i pol milijuna vrećica, što je iznenadilo i Zagrebački holding. Kako nam javljaju čitatelji, u pojedinim trgovinama više se ne mogu pronaći ZG vrećice, pogotovo ona najmanja pakiranja od 20 kuna koja sadrže 10 vrećica od 10 litara.

Komentara 31

DL
Dvanaest__legija
11:50 30.09.2022.

Nametneš nešto ljudima i onda se praviš da oni to sami žele! Bolesno!

CO
coruption
11:50 30.09.2022.

zar je postojao izbor???

Avatar Artoo Detoo
Artoo Detoo
11:55 30.09.2022.

Da želimo red, no eto, jučer opet nije skupljeno smeće prema rasporedu u mojoj ulici. Trebam li zbog toga preseliti nepokupljeno smeće u zg vreće ili ćete mi opaliti kaznu, iako je kriv holding? Znači, zadnjih mjeseci otprilike svaki drugi ili treći tjedan se jedan dan u tjednu ne odvozi smeće. Čestitam diplomiranom aktivistu na sposonosti vođenja grada. Znači, i dalje je rezultat jedna obojena klupa, zabranjen promet u ulici od 100m i "ubijena" jedna traka zbog biciklističke staze bez kraja i poečetka. Ako "ubijaš" promet u središtu grada, trebaš rješavati javni prijevoz, jer ne mogu svi pješačiti ili voziti bicikle. No, profesionalni valjač po cesti nije u stanju razmišljati šire, nego misli da je prespori tramvaj odlično rješenje za takve. I tak, još samo pitanje tko je dobio posao nabave i postavljanja podzemnih spremnika u središtu grada, zna li se šta?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije