Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova investicija

Tisak otvorio distributivni centar vrijedan 125 milijuna kuna

Drazen Kocijan
Zarko Basic/pIXSELL
01.08.2012.
u 12:23

Tisak je puno više od cigareta i novina te je primjer uspješne poslovne transformacije u nekoliko godina, procijenio je Damir Kuštrak, potpredsjednik uprave Agrokora koji je u ovu tvrtku ušao prije pet godina.

Distributivni centar i upravna zgrada Tiska, investicija vrijedna 125 milijuna kuna, svečano su otvoreni danas na zagrebačkom Žitnjaku. Riječ je o poslovnom ulaganju koje će za Tisak značiti objedinjavanje procesa tiražiranja, zaprimanja, komisioniranja i otpreme tiskovina te obrade remitende na jednom mjestu ukupne površine 13.555 četvornih metara.

– Riječ je o kapacitetu koji je pet puta već od onoga koji smo imali u Vjesnikovoj zgradi – procijenio je Dražen Kocijan, predsjednik uprave Tiska na svečanosti otvaranja. Ujedno je iznio i analizu poslovanja ovog poslovnog subjekta u pet godina, koliko je u vlasništvu koncerna Agrokor.

Povećali pomet, broj zaposlenih

– Od 2007. godine do danas u Tisak je Agrokor uložio 500 milijuna kuna, a otvaranje distributivnog centra i nove upravne zgrade nastavak je tih aktivnosti. Informatizirali smo prodaju te je poboljšali novim proizvodima i uslugama, reorgranizirali distribuciju, što se uvelike odrazilo i na poslovni rezultat – približio je Kocijan dodajući da je u proteklih pola desetljeća Tisak povećao broj zaposlenih sa 3180 na 4100 radnika te povećao promet za milijardu kuna.

O važnosti ove investicije ne samo za koncern Agrokor i našeg najvećeg distributera novina nego i hrvatski gospodarski krajobraz govorio je i Damir Kuštrak, potpredsjednik uprave Agrokora.

– Tisak je puno više od cigareta i novina te je primjer uspješne poslovne transformacije u nekoliko godina – procijenio je Kuštrak.

Uskoro zakon za poticanje investicija

Važnost ove investicije u gospodarskom ozračju koje koči pesimizam i sveprisutna recesija naglasio je Vedran Kružić, pomoćnik ministra za trgovinu i unutarnje tržište. Objasnio je da su gospodarstvenici, posebice oni koji imaju investicijskog potencijala, uplašeni gospodarskim prilikama, no takva bi se atmosfera mogla vrlo brzo promijeniti.

– Ovih nas dana očekuje ekipiranje Agencije za promicanje investicija, a pred Vladom je i zakon o poticanju investicija koji će ulagače dijelom ili u cijelosti oslobađati plaćanja poreza na dobit te ponuditi cijeli niz mjera za zapošljavanje – najavio je pomoćnik ministra gospodarstva.

Na svečanosti su naglašene i prednosti Tiska nad ostalim distributerima u Hrvatskoj koje se ogledaju, izneseno je, u osam tisuća mjesta isporuke kao i 11 milijuna prijeđenih kilometara te 18 milijuna kilograma dostavljenih tiskovina u sve dijelove Lijepe Naše.

Komentara 6

MA
MaSpa
14:49 01.08.2012.

Kad će biti vijest "Agrokor otvorio tvornicu" ili tako nešto? A ne samo distributivni centar za kinesku i koznačiju robu..

MM
mm57
17:28 01.08.2012.

Ma kakve investicije. Objasnite ljudima kako ste stisnuli reket tvrtki Distripress i uzeli im cijeli posao, te trenutno otpuštate svih njihovih 180 ljudi a sve i jednog šaljete na burzu. Da ste pravi uzeli bi ljude koji su godinama radili profesionalno taj posao. DA, OTKAZI. Ako investicije znače otkaze u lijepoj našoj onda ćemo pomalo svi uz investcije na burzu a veliki koncerni koji su generatori najvećeg neplaćanja u državi će pomalo sve preuzeti. Ionako se na kraju radi samo o novcu i globalizaciji, a nikog nije briga za obične ljude i našu državu...

MC
mcmarko
18:20 01.08.2012.

Investicija, procjena, pa ako si prije mogao distribuirati 5 tona ili komada nečega, a sada možeš 20 ili 25 tona ili komada nečega, kako si procijenio da je to pet puta više. Jesi li izračunao? Na predmetu koji ima veze s ekonomijom, investicija je bilo ulaganje novca u stvaranje novih vrijednosti - roba, usluga za stjecanje novca za nova ulaganja. A ovo je po meni samo trošak, nikakva investicija. Hoće li distributivni centar naplaćivati višu cijenu korisnicima, pa na taj način malo muljati u ovoj ekonomskoj žabokrečini.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije