Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Združenim snagama

Taksisti udruženi u prosvjed protiv vlasti

roman ukmar
Boris Scitar/PIXSELL
13.04.2012.
u 08:00

Na Markovu trgu idući će petak ili subotu protiv gradske uprave prozvane za kaos na taksi-tržištu i pogodovanje prosvjedovati udruženi vozači

Do jučer su se gledali “preko nišana”, a idućeg će vikenda zajedno na Markov trg po svoja prava! Bivši vozači Cammeo Taxija i članovi udruženja Radio taksi Zagreb prosvjedovat će protiv gradske vlasti i pozvati, kako se to voli reći, državne institucije da odrade svoj posao.

Padaju šake i prijave

– U ponedjeljak idemo prijaviti prosvjed za idući petak ili subotu. Bivših taksista iz Cammea otprilike je tisuću, a pozvali smo da dođu i taksisti iz Radio taksija Zagreb – najavio je jedan od pokretača ove nesvakidašnje inicijative Roman Ukmar, donedavno zaposlenik spomenute riječke taksi-tvrtke. Ukmar je učestalo javno prozivao bivšeg poslodavca za brojna nepoštovanja brojnih zakona. Za kršenje radničkih prava, ali i vožnju bez dozvola s većim brojem automobila i tako dalje. Nedavno su iste optužbe, podsjetimo, izašle i iz Sindikata hrvatskog vozača čiji su se članovi okupili, također u znak prosvjeda, ispred gradske uprave. Tada su za pogodovanje poimence prozvali pomoćnika pročelnika u gradskom Uredu za promet Miju Bezera, koji je potom uzvratio kaznenom prijavom zbog klevete protiv predsjednika sindikata Miljenka Gočina. No izgleda da je to tek početak taksi-trakavice koja je u metropoli počela još uoči dolaska konkurencije stoljetnom udruženju. “Padale” su i šake, promijenjena je vrhuška zagrebačkog udruženja, osnovan sindikat u Cammeu, s tržišta otišao Oryx...

Slali pritužbe svugdje

– Načelno i mi smo za to da državne institucije napokon počnu raditi svoje. Upozoravali smo da određene službe ne rade svoje, da se krše zakoni i propisi RH kontinuirano i da su određeni pravni subjekti čak i bahati. Cammeo je dobio 76 dozvola, a vozi sa 150 automobila i sami kažu da posluju nelegalno i nikom ništa – objašnjava predsjednik udruženja Željko Petković dodajući da su pritužbe poslali na sve relevantne institucije, od ministarstava do Gradske skupštine. Dok se odgovori čekaju, udruženje će podržati inicijativu bivših Cammeo taksista za prosvjed. A oni koji budu htjeli, pridružit će im se na Markovu trgu.

Ključne riječi

Komentara 11

MA
Macaktom
08:30 13.04.2012.

i vjerojatno ne bi bio u krivu

ZE
.zeitgeist.
08:54 13.04.2012.

U normalnim zemljama posao taxista obavljaju imigranti, jedino kod nas imigranti vode grad, a autohtono stanovništvo vozi tavije.

Avatar Vucibatina
Vucibatina
08:08 13.04.2012.

Kosta bi rekel da su to sve neradnici i lopovi !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije