Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vožnja bez razgovora

“Šuti, samo šuti...” i zbog toga kunu više po kilometru plati

Uber
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
18.10.2019.
u 08:25

Isprobali smo Uberovu uslugu vožnje bez razgovora...

Sjednete u auto, pozdravite vozača i zajedno krećete prema odredištu. Ostatak vožnje prolazi u potpunoj tišini, bez ispraznog čavrljanja o lijepom vremenu, glazbi, gužvama u prometu, poslu... Čak ne trebate reći vozaču da niste raspoloženi za razgovor jer ste ga o tome unaprijed obavijestili, i to stiskom gumba na mobitelu.

Isprobali smo novu Uberovu uslugu prema kojoj putnik prije ulaska u automobil može odabrati je li raspoložen za razgovor ili ne. Zagreb je prvi grad u Europi u kojem vozači Ubera prije nego što im putnik uđe u automobil znaju kako se trebaju ponašati prema njemu. Usluga “vožnje u šutnji”, kako je popularno zovu korisnici Ubera, do sada je korištena samo u SAD-u, a od ponedjeljka je dostupna i u našoj metropoli. Zagrebački vozači Ubera brzo su se priviknuli na novu opciju i kažu da im se sviđa jer im vožnju čini jednostavnijom.

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

– Veći nam je problem shvatiti što točno klijent želi, je li za razgovor ili nije. Ovako jednostavno vidim na zaslonu da mu se ne razgovara i ne moram se brinuti o neugodnim situacijama – objašnjava taksist Ian Peterson.

Da je Zagreb prepun šutljivih putnika, pokazala su iskustva vozača u ovih nekoliko dana jer im je u automobile sjelo dosta putnika koji su pritisnuli opciju na aplikaciji “bez razgovora”.

– Jedino nismo posve shvatili smijemo li im postavljati pitanja o tome kuda da idemo ili samo trebamo voziti – još je pomalo zbunjen Josip Kovačić.

Opcija je trenutačno dostupna samo unutar novouvedene usluge vožnje Uber Comfort, koja je za razliku od one standardne UberX nešto skuplja. Minimalni je iznos vožnje 17 kuna, naknada za start je osam kuna umjesto standardnih šest, cijena po minuti vožnje iznosi 80 umjesto 60 lipa, aplikacija po kilometru naplaćuje 4,6 umjesto 3,6 kuna, koliko je vožnja UberX-om. Možete odabrati i temperaturu u vozilu.

Ključne riječi

Komentara 1

BU
burza
09:41 18.10.2019.

Ne vidim nigdje da pise promo kako ne pisete i za druge taxi sluzbe poboljsanja u prjevozu evo radio taxi prima sve kartice moze se naruciti aplikacijom a mozete i reci taksistu da zelite da suti i nista nemorate dodatno platiti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije