Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vijeće

Šuker: Neću aktivirati mandat, neka se mladi u Vijeću uče politici!

\'25.09.2010. Trg Zrtava fasizma, Zagreb - U sredisnjici HDZ-a podpredsjednik Vlade i ministar financija Ivan Suker i ministar gospodarstva Gjuro Popijac odrzali su pressicu na kojoj je bilo rijeci o
Boris Ščitar/Pixsell
04.01.2011.
u 09:20

I bez Vijeća Šuker – kao šef goričkog HDZ-a – ima prostora za sudjelovanje na lokalnoj političkoj pozornici i eventualnu kandidaturu na idućim lokalnim izborima...

– Nisam razmišljao o aktiviranju svog mandata u Gradskom vijeću i vjerojatno to neću učiniti. Neka se mladi koji su u Vijeću uče politici – odgovorio je jučer bivši ministar financija Ivan Šuker i predsjednik goričkog HDZ-a, koji se nakon prestanka ministarske dužnosti ima pravo vratiti u Gradsko vijeće Velike Gorice.

Rok istječe u petak

Rok za aktiviranje mandata bivšem ministru i potpredsjedniku Vlade istječe u petak, odnosno za tri dana, i ne zatraži li povratak u Vijeće (aktivaciju bi pisanim putem trebao zatražiti od šefice Vijeća Vesne Škare-Ožbolt) nakon tog datuma to više neće moći učiniti.

Šukera u Vijeću sada mijenja Stjepan Zagorac, a budući da su se na proteklim lokalnim izborima gradonačelnici, načelnici i župani prvi put birali neposrednim putima nema nikakve mogućnosti, kao što je to bilo prije, da izabranog gradonačelnika, u ovom slučaju Dražena Barišića, zamijeni Šuker.

Sudeći prema Šukerovoj izjavi, on vrlo vjerojatno neće aktivirati svoj mandat iako u goričkom Vijeću sjede dva saborska zastupnika – SDP-ov Tonino Picula i HNS-ov Goran Beus Richembergh.

Gledano s te strane bivši ministar financija, koji se nakon smjene također vraća u Sabor kao HDZ-ov zastupnik, u Vijeću ne bi bio usamljen, a ne bi bio ni jedini bivši ministar koji se odlučio vratiti u vijećničke klupe. Svojedobno je ministar vanjskih poslova bio Tonino Picula, a ministrica pravosuđa Vesna Škare-Ožbolt. Kada bi se u klupama velikogoričkog Gradskog vijeća našao i Ivan Šuker, goričko bi Vijeće zasigurno po sastavu bivših ministara bilo najjače u Hrvatskoj. I da Šuker doista ne aktivira svoj mandat, to ne znači da je odustao od aktivnijeg sudjelovanja na velikogoričkoj političkoj sceni koja je zasigurno jedna od najburnijih i najaktivnijih od svih na lokalnim razinama.

Prostor za ideje...

Kao šef velikogoričkog HDZ-a, on ima posve dovoljno prostora za isticanje svojih ideja, ali i kontinuiranu prisutnost na goričkoj političkoj pozornici, što će mu svakako i trebati postavi li ga HDZ na skorim parlamentarnim izborima ponovno za nositelja liste u VI. izbornoj jedinici. I da se na idućim lokalnim izborima za dvije i pol godine odluči kandidirati za velikogoričkog gradonačelnika, a na toj je funkciji bio od 2000. do 2003. godine, Šukeru prisutnost u Vijeću nije neophodna. Iako je nezahvalno iz ovog vremenskog trenutka procjenjivati izbore koji se još čine daleko ipak je činjenica da je sadašnji HDZ-ov gradonačelnik Dražen Barišić na proteklim izborima osvojio više glasova nego HDZ-ova koalicijska lista koju je nosio Ivan Šuker. Barišić je tada osvojio 13.304 glasova birača, dok je lista HDZ-HSS-HSP-HSU koju je predvodio Šuker dobila 10.844 glasova.

Ključne riječi

Komentara 16

OB
-obrisani-
11:00 04.01.2011.

politici ?\'??..ovo sto ste napravili ravno je najgoroj veleizdaiji,u svakoj normalnoj drzavi zavrsili bi na sudu,ali niste u svoje kradeznjarske zakone ugradili institut kaznene,materijalne i moralne odgovornosti pa te boli k...c,odi golubove hranit za pocetak,ne soli pamet

NI
Nikahr80
11:03 04.01.2011.

Žao mi stanovnika V. Gorice, to je valjda postalo svratište nakon uništavanja države ideš u Goricu, Zagreb je trenutno zauzet sa lopovom Bandićem i njegovima ali eto i Gorica je u blizini.

ML
mladazemlja
10:28 04.01.2011.

Hdzova lista legitimno je pobjedila na izborima u Velikoj gorici donekidan jakom sdpovom uporištu i nikakve tlapnje o namještanju,dijaspori,glasovima i mrtvih to ne može osporiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije