Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ljetni program

Stross je jedino mjesto za tulum - i bez svirke benda

'15..08.2011., Zagreb - Mnogobrojni gradjani posjetili manifestaciju Ljeto na Strossu. Photo: Martina Popovcic/PIXSELL'
'Martina Popovcic/PIXSELL'
16.08.2011.
u 14:45

Tijekom ljeta u Zagrebu nightlife nije ni bogat ni raznolik pa građani i turisti zabavu trenutačno nalaze samo na Gornjem gradu duž Strossmayerova šetališta

Čekamo glazbu, evo, trebali su već početi... Ali, nekako mi se čini da zatvaraju pozornicu – dobro je naslutila jedna mlada žena na Strossu, stojeći naslonjena na veliku bačvu uz čašu piva i u dobrom društvu prijatelja.

Uistinu, u ponedjeljak u 21 sat, kad je trebala početi svirka The Fingertipsa, organizatori su – "pakirali" pozornicu.

– Bend se nije pojavio – kazao je jedan od radnika slegnuvši ramenima.

Unatoč tome što su posjetitelji Strossa očekivali živu glazbu, atmosfera nije jenjavala. Uostalom, gdje drugdje u gradu trenutačno ima zabave, osim kina?

– Nigdje... – kazao je Fran, brucoš koji se na Strossu našao s desetak prijatelja.

Izlasci u parkove

– Izlazimo ovako, najčešće u park, a ovamo smo došli zbog glazbe – kazao je Fran, no morali smo ga razočarati kako glazbe ipak neće biti.

– Uskoro se ponovno otvara Pod starim krovovima, čuo sam da će biti jazza i slične muzike – dodao je njegov prijatelj, već planirajući sljedeći izlazak.

Da je u gradu, načelno, dosadno, utvrdila je Japanka Toshimi Maeda, 25-godišnjakinja koja je u Zagrebu provela puna tri tjedna.

– Postalo je zabavno tek kad je upoznala puno ljudi – započela je Toshimi, sjedeći na Strossu u multinacionalnom društvu Hrvata, Nijemaca, Austrijanaca, Francuza... Našli su se ovdje uz pomoć internetske stranice CouchSurfing.

Dobra reputacija

Primjerice, mlada je Japanka boravila kod jedne Zagrepčanke koja joj je prepustila svoj stan.

– Kako se ništa u gradu nije događalo, organizirala sam kućne tematske zabave, obožavam to – kazala je Toshimi.

Na to su Hrvati u društvu dodali da je Toshimi "zanat" organiziranja zabava ispekla dok je boravila u drugim zemljama Europe i na taj način stekla dobru reputaciju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije