Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kazalište Trešnja

Simpatični svemirac Eko oduševio je i djecu i roditelje

23.10.2016., Zagreb - U Gradskom kazalistu Tresnja odrzana je predstava Eko Eko za pretplatnike Vecernjeg lista.  Photo: Davor Visnjic/PIXSELL
25.10.2016.
u 12:33

Gledatelji su obiteljsku ulaznicu dobili od Večernjeg lista, koji je svojim pretplatnicima poklonio karte za ovu poznatu predstavu.

Šestogodišnji Fran jako voli ići u kazalište. Inače uglavnom s vrtićem, no jučer je uživao na predstavi “Eko Eko” s roditeljima i četverogodišnjom sestricom Dorom, koja je predstavu u kazalištu gledala – prvi put. Obiteljsku ulaznicu dobili su od Večernjeg lista, koji je svojim pretplatnicima poklonio karte za ovu poznatu predstavu u Kazalištu Trešnja. Temeljena na legendarnom romanu Hrvoja Hitreca, predstava prati simpatičnog svemirca Eka koji, uz pomoć hrabre zemaljske djece, uspije spasiti svoju sestru Eku i svoj planet od zaraze i smrada. Riječ je o priči koja je ujedno i lekcija o hrabrosti, ekologiji i prijateljstvu, a jednako je oduševila i djecu i roditelje.

– Fran je stariji, pa bolje može pratiti predstavu, ali i Dora je jako uzbuđena i sigurno će pamtiti svoj prvi odlazak u kazalište – zaključili su njihovi roditelji Mario i Ivana Lešić, višegodišnji pretplatnici Večernjeg lista. Gledateljima su posebno zanimljivi bili kostimi glumaca s obzirom na to da je predstava “Eko Eko“ na pozornici Kazališta Trešnja izvedena više od 400 puta te je rađena kao svojevrsni podsjetnik na osamdesete godine za roditelje te upoznavanje s tadašnjom tehnologijom za djecu.

– Kazalište je super, a predstava jako zanimljiva – složile su se pak sestrice, osmogodišnja Ema i petogodišnja Marta, koje su nedjelju u kazalištu rado provele s majkom i prijateljima.

– Mislim da je jako dobro za djecu da idu u kazalište jer mogu puno razumjeti i naučiti – rekla je Anita Palić, majka Eme i Marte, kojima je dosad najdraža predstava bila Ježeva kućica, ali im se i svemirac Eko jako svidio.•

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije