Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Započeli radovi

Samobor i Svetu Nedelju uskoro će povezivati biciklistička staza

Zagreb: Gravelman Zagreb 2020. nova biciklistička utrka humanitarnog karaktera duga 100km
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
02.04.2021.
u 14:23

Provedba Projekta vrijednog 2,7 milijuna kuna započela je 1. listopada, a trajat će do 1. siječnja 2022. i dio je većeg projekta Sustav biciklističkih staza Urbane aglomeracije Zagreb

Ovog tjedna započeli su radovi na izgradnji biciklističke staze koja će povezati Samobor i Svetu Nedelju. Projekt je ukupno vrijedan oko 2,7 milijuna kuna, a Gradu Samoboru odobrena su sredstva iz europskih fondova u iznosu od 85%. Preostali iznos osiguran je Proračunom.

Projekt je prijavljen na Javni poziv Sustav biciklističkih staza Urbane aglomeracije Zagreb u siječnju prošle godine, a u srpnju prošle godine stigla je Odluka o financiranju projekta iz EU fonda.

Natječaj za javnu nabavu za izvođenje radova raspisan je u siječnju , a po dovršetku postupka, ugovor o izvođenju radova potpisan je s trgovačkim društvom Hvar d.o.o. 17. ožujka 2021. godine. Ugovoreni rok izvođenja radova je 6 mjeseci.

Sama provedba Projekta započela je 1. listopada, a trajat će do 1. siječnja 2022. godine. Projektom je planirana izgradnja biciklističko - pješačke staze na lokaciji od Katančićeve ulice u Samoboru do administrativne granice prema Svetoj Nedelji. Radovi obuhvaćaju izgradnju i opremanje biciklističke staze duge 2,2 kilometra na dionici postojećeg poljskog puta uključujući i izgradnju mosta u svrhu poboljšanja sigurnosti.

Dio je to većeg projekta Sustav biciklističkih staza Urbane aglomeracije Zagreb, a ovim projektom Grad Samobor će ostvariti pretpostavke za povezivanje prvenstveno sa susjednim gradom Svetom Nedeljom, te za daljnje povezivanje s planiranim biciklističkim magistralnim pravcem kroz Zagreb i Zagrebačku županiju, što je definirano projektom „Greenway“ u Strategiji Urbane aglomeracije grada Zagreba.


 

Komentara 3

DA
DarthVader
19:24 02.04.2021.

A kad bu ih povezal Metro?

VI
Vito
11:00 03.04.2021.

Samobor mora imati jednaku prometnicu prema Zagrebu kao što ima Velika Gorica. Mjesta ima, novaca ima, sad je samo pitanje: žele li to političari i ostvariti. Biciklistička staza samo je mazanje očiju i to bezobrazno mazanje očiju svima koji čitaju ovaj članak. U 21.st. veliki "gradovi sateliti" oko zagreba nemaju normalan pristup glavnom gradu, nego ljudi i dalje voze po nekadašnjim zemljanim putovima malo prekrivenim asfaltom umjesto modernom brzom četverotračnom i dvosmjernom cestom. Tu spada i Sveta Nedjelja i Jastrebarsko. "S druge strane" Samobor bi morao imati i most prema Zaprešiću, a ne da svi moraju prvo do Zagreba kako bi došli do Zaprešića samo nekoliko kilometara preko rijeke Save.

VI
Vito
11:07 03.04.2021.

Najsmješnije je rješenje obilaznice preko stare Samoborske (sad dreka tuđeg čovjeka) - da bi vozilom s obilaznice došao na staru Samoborsku (kod Rakitja) sad moraš voziti najmanje 14km, a visinska razlika, ujedno i udaljenost jedne od druge prometnice je samo ŠEST (6) METARA. I okolno zemljište je napušteno/zapušteno, mjesta za prilazne nasipe ima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije