Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Samobor i Svetu Nedelju uskoro će povezivati biciklistička staza

Provedba Projekta vrijednog 2,7 milijuna kuna započela je 1. listopada, a trajat će do 1. siječnja 2022. i dio je većeg projekta Sustav biciklističkih staza Urbane aglomeracije Zagreb
02. travnja 2021. u 14:23 3 komentara 969 prikaza
Zagreb: Gravelman Zagreb 2020. nova biciklistička utrka humanitarnog karaktera duga 100km
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Ovog tjedna započeli su radovi na izgradnji biciklističke staze koja će povezati Samobor i Svetu Nedelju. Projekt je ukupno vrijedan oko 2,7 milijuna kuna, a Gradu Samoboru odobrena su sredstva iz europskih fondova u iznosu od 85%. Preostali iznos osiguran je Proračunom.

Projekt je prijavljen na Javni poziv Sustav biciklističkih staza Urbane aglomeracije Zagreb u siječnju prošle godine, a u srpnju prošle godine stigla je Odluka o financiranju projekta iz EU fonda.

Natječaj za javnu nabavu za izvođenje radova raspisan je u siječnju , a po dovršetku postupka, ugovor o izvođenju radova potpisan je s trgovačkim društvom Hvar d.o.o. 17. ožujka 2021. godine. Ugovoreni rok izvođenja radova je 6 mjeseci.

Sama provedba Projekta započela je 1. listopada, a trajat će do 1. siječnja 2022. godine. Projektom je planirana izgradnja biciklističko - pješačke staze na lokaciji od Katančićeve ulice u Samoboru do administrativne granice prema Svetoj Nedelji. Radovi obuhvaćaju izgradnju i opremanje biciklističke staze duge 2,2 kilometra na dionici postojećeg poljskog puta uključujući i izgradnju mosta u svrhu poboljšanja sigurnosti.

Dio je to većeg projekta Sustav biciklističkih staza Urbane aglomeracije Zagreb, a ovim projektom Grad Samobor će ostvariti pretpostavke za povezivanje prvenstveno sa susjednim gradom Svetom Nedeljom, te za daljnje povezivanje s planiranim biciklističkim magistralnim pravcem kroz Zagreb i Zagrebačku županiju, što je definirano projektom „Greenway“ u Strategiji Urbane aglomeracije grada Zagreba.


 

SLUČAJ DJEVOJČICE IZ NOVE GRADIŠKE
Janjić se oglasila o kaznenoj prijavi: Ispričavam se svima, ne razumijem se u rad Centra za socijalnu skrb
TIDAL
Glazba i zabava
Jeste li ikada čuli za TIDAL? Istražili smo sve što morate o njemu znati
  • DarkLord:

    A kad bu ih povezal Metro?

  • Vito:

    Samobor mora imati jednaku prometnicu prema Zagrebu kao što ima Velika Gorica. Mjesta ima, novaca ima, sad je samo pitanje: žele li to političari i ostvariti. Biciklistička staza samo je mazanje očiju i to bezobrazno mazanje očiju svima koji čitaju ... prikaži još! ovaj članak. U 21.st. veliki "gradovi sateliti" oko zagreba nemaju normalan pristup glavnom gradu, nego ljudi i dalje voze po nekadašnjim zemljanim putovima malo prekrivenim asfaltom umjesto modernom brzom četverotračnom i dvosmjernom cestom. Tu spada i Sveta Nedjelja i Jastrebarsko. "S druge strane" Samobor bi morao imati i most prema Zaprešiću, a ne da svi moraju prvo do Zagreba kako bi došli do Zaprešića samo nekoliko kilometara preko rijeke Save.

  • Vito:

    Najsmješnije je rješenje obilaznice preko stare Samoborske (sad dreka tuđeg čovjeka) - da bi vozilom s obilaznice došao na staru Samoborsku (kod Rakitja) sad moraš voziti najmanje 14km, a visinska razlika, ujedno i udaljenost jedne od druge prometnice je samo ... prikaži još! ŠEST (6) METARA. I okolno zemljište je napušteno/zapušteno, mjesta za prilazne nasipe ima.