Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MALI PRIRODOSLOVAC

"Sad znam odvojiti bjelanjak i pomagat ću mami s kolačima"

08.07.2014.,Zagreb - Tehnicki muzej, ljetna znanstvena radionica za djecu Mali prirodoslovac.  Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
10.07.2014.
u 10:10

Ljetne znanstvene radionice u Tehničkom muzeju

Zašto jaje pluta i što se s njime događa kada se pokvari, samo su neke od tema koje su osnovnoškolci mogli naučiti jučer na radionici Znanost i jaje. Prva je to od četiri ljetne znanstvene radionice u Tehničkom muzeju pod nazivom Mali prirodoslovac .

– Došao sam da bih naučio nešto novo, a sada mogu pomoći doma u pripremi kolača jer znam kako najbolje odvojiti bjelanjak od žumanjka – kazao je Fran Mumelaš (12).

Voditelj projekta je Krešimir Čanić, koji se već 10 godina bavi popularizacijom znanosti održavajući radionice u školama i vrtićima te na znanstvenim događanjima.

– Svaki se put iznenadim koliko znanja djeca mogu upiti – ističe K. Čanić i objašnjava da je glavni cilj zainteresirati djecu za znanost.

Radionice su namijenjene djeci do šestog razreda osnovne škole, no dobrodošli su i mlađi, ali i stariji.

– Dovela sam petogodišnjeg sina na radionicu, ali bilo mi je toliko zanimljivo da sam i ja ostala do kraja – kazala je Renata Uroić Celjak.

Prirodne će zakone kroz igru djeca moći učiti do kraja tjedna. Sutra (u petak) tema su magneti. Ulaz je slobodan, a radionice traju od 9 do 11 sati.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije