Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kupaca baš i nema

Riba se smije prodavati samo na kioscima – no trgovci se prvo trebaju snaći za ribu

Foto: Marin Tironi/PIXSELL
1/9
30.03.2020.
u 17:24

Veliki broj ribara zbog nesigurnosti otkupa ovih dana privezao je svoje brodice i ne izlazi na more

Zagrebačke tržnice formalno su otvorene, no gotovo avetinjski prazne uopće ne nalikuju slici na koju smo navikli. Na štandovima koji su inače prepuni sezonskog voća i povrća nema ni kumica ni 'zelenjave'. Posluju samo mesnice, pekarnice i pokoji štand s mliječnim proizvodima. Nijedna od tri otvorene ribarnice u sklopu Tržnica Zagreb – na Dolcu, Utrinama i Trešnjevci ne smiju raditi jer je na njima teško osigurati propisane mjere, kazao nam je voditelj podružnice Tržnica Stanko Gačić

- Prodaja se može odvijati u 10-ak "ribljih“ kioska Tržnica na Trešnjevci, Jarunu i Prečkom - objašnjava Gačić. No kako je veliki broj ribara zbog nesigurnosti otkupa ovih dana privezao svoje brodice i ne izlazi na more, dok se ponovno organizira posao i otkup na kioscima na jarunskoj je ribarnici danas osvanuo natpis kako "riba stiže u četvrtak“. 

Od predsjednika Udruge hrvatskih tržnica Bože Granića doznajemo pak kako je privatnu ribarnicu na tržnici Kvatrić, koja je dan ranije radila, danas, nakon što je ponovno otvorila vrata – zatvorila sanitarna inspekcija jer nije u skladu s izrečenim mjerama kojima se toleriraju samo kiosci.  

Trgovci mesom, kruhom, sirom… razočarani su što nema kupaca, a na nogama su od 8 sati. 

- Rekao bih da danas nije bilo više od 50, 70 ljudi – kazao nam je pripadnik Civilne zaštite Davor Petrović na Jarunu. Prometno je bilo, prema riječima zaštitara, jedino na Utrini.

- Pričekajmo vikend - poručio je jedan stariji iskusan kupac, jer ribarnice su mahom zatvorene preko tjedna. A voće ćemo, tvrdi, vidjeti kasnije nego lignje.

GALERIJA Tržnica Utrina

1/9
Ključne riječi

Komentara 1

TO
tomislav10
19:37 30.03.2020.

Svašta. Zašto ne zabrane ulazak u Konzum, Spar ili Lidl i njima ne uvedu odredbu prodaje robe na kioscima? Jednostavno, zato što ne mogu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije