Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Riba se smije prodavati samo na kioscima – no trgovci se prvo trebaju snaći za ribu

Veliki broj ribara zbog nesigurnosti otkupa ovih dana privezao je svoje brodice i ne izlazi na more
30. ožujka 2020. u 17:24 1 komentara 957 prikaza
Foto: Marin Tironi/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/9

Zagrebačke tržnice formalno su otvorene, no gotovo avetinjski prazne uopće ne nalikuju slici na koju smo navikli. Na štandovima koji su inače prepuni sezonskog voća i povrća nema ni kumica ni 'zelenjave'. Posluju samo mesnice, pekarnice i pokoji štand s mliječnim proizvodima. Nijedna od tri otvorene ribarnice u sklopu Tržnica Zagreb – na Dolcu, Utrinama i Trešnjevci ne smiju raditi jer je na njima teško osigurati propisane mjere, kazao nam je voditelj podružnice Tržnica Stanko Gačić

Tržnica u Sisku Nakon mnogih apela Ministarstvu U cilju poticanja proizvodnje i opskrbe potrošača dozvoljen rad trgovinama u sklopu tržnica

- Prodaja se može odvijati u 10-ak "ribljih“ kioska Tržnica na Trešnjevci, Jarunu i Prečkom - objašnjava Gačić. No kako je veliki broj ribara zbog nesigurnosti otkupa ovih dana privezao svoje brodice i ne izlazi na more, dok se ponovno organizira posao i otkup na kioscima na jarunskoj je ribarnici danas osvanuo natpis kako "riba stiže u četvrtak“. 

Od predsjednika Udruge hrvatskih tržnica Bože Granića doznajemo pak kako je privatnu ribarnicu na tržnici Kvatrić, koja je dan ranije radila, danas, nakon što je ponovno otvorila vrata – zatvorila sanitarna inspekcija jer nije u skladu s izrečenim mjerama kojima se toleriraju samo kiosci.  

novi režim Na tržnicama u Zagrebu i Rijeci bilo je znatno više prodavača nego kupaca

Trgovci mesom, kruhom, sirom… razočarani su što nema kupaca, a na nogama su od 8 sati. 

- Rekao bih da danas nije bilo više od 50, 70 ljudi – kazao nam je pripadnik Civilne zaštite Davor Petrović na Jarunu. Prometno je bilo, prema riječima zaštitara, jedino na Utrini.

- Pričekajmo vikend - poručio je jedan stariji iskusan kupac, jer ribarnice su mahom zatvorene preko tjedna. A voće ćemo, tvrdi, vidjeti kasnije nego lignje.

GALERIJA Tržnica Utrina

1 / 9
30.03.2020., Zagreb - Trznica Utrina. Photo: Marin Tironi/PIXSELL
Hidradenitis suppurativa/acne inversa
INTERVJU
Prof. dr. Brajac: Postoji velik broj bolesnika koji se, bez ispravne dijagnoze Hidradenitis suppurative, još uvijek ne liječe ili se liječe neadekvatnom terapijom
  • tomislav10:

    Svašta. Zašto ne zabrane ulazak u Konzum, Spar ili Lidl i njima ne uvedu odredbu prodaje robe na kioscima? Jednostavno, zato što ne mogu.