Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
priznao krivicu

Ostojić: Bandić je grijeh SDP-a, zabili smo glave u pijesak!

utrka,stube,milan bandic,portal (1)
Foto: Grgur Žučko/PIXSELL
1/3
23.03.2013.
u 14:03

- U ključnom trenutku, kad nam je trebalo postati jasnim ono što se danas iz aviona vidi, da Milan Bandić nije naših uvjerenja, da nije socijaldemokrat, čvrsto smo zažmirili, kritizirao je svoju stranku Rajko Ostojić.

Ekipa kandidata za gradonačelnika Zagreba Rajka Ostojića promijenila je retoriku te je bivšeg esdepeovca, gradonačelnika Milana Bandića priznala kao “svoj grijeh” koji se izrodio jer je SDP-u važnija bila vlast nego principi.

– Milan Bandić grijeh je SDP-a kojim je stranka pala na ispitu na kojem se testirala njena odgovornost prema građanima. U ključnom trenutku, kad nam je trebalo postati jasnim ono što se danas iz aviona vidi, da Milan Bandić nije naših uvjerenja, da nije socijaldemokrat, čvrsto smo zažmirili. Uime tzv. višeg interesa, a činilo se u tome trenutku da je jedini viši interes zapravo vlast, zabili smo tada glavu u pijesak – rekao je Ostojić na današnjoj tematsko-izvještajnoj sjednici zagrebačkog ogranka stranke. Pogrešku, kazao je, mogu popraviti nudeći gradonačelnika kojemu je cilj dobrobit svih građana i napredak grada. Da Gradska skupština nije preuzela odgovornost stanje u Gradu i Zagrebačkom holdingu bilo bi još gore, podsjetio je Zagrepčane Ostojić, odajući pritom priznanje bivšem predsjedniku Skupštine, pokojnom Borisu Špremu.

– Nije bilo više zamjene zemljišta. Sjetimo se samo Borisa kako je suvereno vladao Skupštinom. Ponosan sam na odluku Skupštine da komunalni doprinos za one koji su bespravno gradili iz potrebe bude nula kuna, to je pravedna odluka – kazao ej Ostojić. Da je zbog rezultata anketa koje im ne idu u prilog panika u SDP-u i da su se odlučili ujediniti jasno je jer su na Konvenciju došli Igor Dragovan, tajnik SDP-a blizak šefu Zoranu Milanoviću, Zlatko Komadina, Mirando Mrsić, Ivana Posavec-Krivec, Mirela Holy i Gordan Maras. On je ukazao na konkretne nedostatke u Bandićevoj politici.

– Sjećate li se ijedne veće investicije u zadnje četiri godine osim izgradnje trgovačkih centara? Kroz to vrijeme potrošilo se 30 milijardi kuna iz proračuna, a godišnje grad u poticanje poduzetnika ulaže 23 milijuna kuna! Zagreb ne potiče poduzetništvo, ne daje jamstva a po subvenciji kamata je na zadnjem ili predzadnjem mjestu od svih županija. U Zagrebu sve novoosnovane tvrtke treba dvije godine osloboditi poreza. Preko tisućuprostora je prazno, natječajem ćemo ih dati u najam za nula kuna – kazao je Maras prigovarajući da milijarde leže na cesti.

– Što je s energetskom učinkovitosti, pogledajte fasade. Koliko je to posla za obrtnike i tvrtke, a koliko uštede za građane. A Grad Uredu za energetiku daje samo 32 milijuna kuna od 6,4 milijardi koliko ej proračun. EU fondovi se uopće ne koriste, samo je 480.000 kuna planirano za participaciju u njima. Karamarko i Bandić ne zaslužuju voditi Zagreb, ne dajte se zavarati, glas za Bandića je glas za Karamarka. želite li da nas Karamarko, Bandić i Ruža Tomašić vode u Europu - pitao je Maras stranačke kolege. Mirela Holy je kazala sa će “Zagreb s Rajkom biti crven, ali još više zelen” te da će kroz zelene projekte otvarati radna mjesta.

>> Bandić SDP-u: Vi bez mene ne možete, no ja vam više nisam tata

Komentara 28

CA
cactus
16:58 23.03.2013.

prostor u najam za 0 kuna, vrijedi li to samo za partijske drugove ili i za obične smrtnike, jesu se *** počeli razbacivati obečanjima, gori ste od Bandića.

Avatar liquidsky
liquidsky
15:30 23.03.2013.

@ a new day yesterday To je odlika našeg mentaliteta. Postoje mentaliteti u kojima takvo što nije moguće, postoje i ovakvi poput našeg u kojem je ljudima jednostavno potreban svojevrsni idol koji će s visoka donositi sve odluke. Tako jee uvijek bilo na ovim prostorima i bit će potrebna desetljeća da se stvari postupno promijene. And it's an old day now.

DU
dubrovnik2011
16:33 23.03.2013.

jel moze netko naci nekog potpuno nezavisnog politickog analiticara pa da pokusa objasnit sta se dogada u sdp-u i u koaliciji. ovo sve vise pocinje slicit na to da tamo nitko s nikim ne komunicira. svak prica svoju pricu, okrecu se jedan protiv drugog, smjenjuju, izmjenjuju. boze me sacuvaj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije