Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Problemi ulice u Dubravi s vodovodom: 'Cijevi nam pucaju svaki dan, samo evo u petak nisu'

U Vodopskrbi i odvodnji kažu da su u Banovićkoj ulici 2019. godine morali prekinuti radove rekonstrukcije zbog negodovanja građana, no oni kažu da je stvar bila posve drukčija.
28. srpnja 2021. u 19:58 3 komentara 1103 prikaza
Pogledajte galeriju 1/6

Danas je srijeda, a cijev je puca svaki dan još od prošlog četvrtka. U redu, u petak nije, a nije ni od jutra, ali tko zna što se do kraja dana može dogoditi, ovako nam se žale stanovnici Banovićke ulice u Gornjoj Dubravi, u blizini autobusnog i tramvajskog terminala. Njihova je priča tipična za tu gradsku četvrt, pričaju nam, u kojoj cijevi pucaju svakih nekoliko dana, no umjesto da se zamijene, one se samo krpaju, dok se iznad njih samo stavljaju novi slojevi asfalta. 

Zagreb: U Argentinskoj ulici došlo je do puknuća vodovodne cijevi opsežni radovi Dio istoka Zagreba do daljnjeg je bez pitke vode. Istražili smo o čemu se radi


- Susjedu je pukla cijev, pa je imao poplavu u kući, evo prije dva-tri tjedna. Došlo je do puknuća na nekoliko mjesta, pa je vode bilo posvuda. Rekli su nam da su problem stare cijevi, a stvar je pogoršao i potres – prepričava nam situaciju susjeda Norberta Palić. Cijevi u toj ulici tako pucaju nepresteno još od negdje 2018. godine, kažu nam ostali stanovnici ulice, no kronična je situacija postala prije nekoliko tjedana, kad je to postalo gotovo svakodnevno.


-  Cisterne dođu ovdje odmah, i to ako treba u četiri ujutro, tu se nema što prigovoriti, a i radnici za hitnu sanaciju odmah su na terenu. Ali mi već godinama govorimo da treba to riješiti – gnjevna je Marija Brnčić, druga susjeda.

 

 | Autor :
A riješiti se to pokušava, kažu u Vodookprksbi i odvodnji, još od 2016. godine, kad se krenulo s izradom  idejnog, glavnog i izvedbenog projekta za rekonstrukciju vodoopskrbnog cjevovoda u Banovičkoj ulic i to od od križanja s ulicom Sv. Leopolda Mandića do križanja s Ulicom Hrvatskog proljeća, ukupne duljine 441 metara. No, s pripremnim radovima krenulo se, objasnili su krenulo još u prosincu 2019. godine, no tad su morali biti naprasno prekinuti zbog negodovanja građana. No, sami stanovnici kažu da je stvar bila posve drukčija. 

BIVŠI BANDIĆEV ČOVJEK Najglasniji kritičar Tomaševićevih mjera uštede otkriva kako misli voditi poznatu gradsku četvrt


- Mi nikad nismo prosvjedovali oko radova na cjevovodu, već smo pozvali medije i okupili se jer smo bili protiv novog asfaltiranja ceste a da nisu prije toga riješeni problemi sa cijevima. Mi smo bili začuđeni zašto se ide tim redosljedom obavljanja poslova – šokirano će M. Brnčić. Radovi asfaltiranja su na kraju te godine, dodaju, i dovršeni, no besprijekoran izgled Banivićke ulice nije dugo potrajao, jer je već ubrzo potom ponovno počelo pucanje vodovoa.
- I onda su opet počeli raskopavati novi asfalt. Žali Bože posla. Voda je sad često blatna, a loš je i pritisak  - kaže nam treći susjed.

Radnici su se sad vratli u Banovićku nastaviti sa rekonstrukcijom vodovoda, radovi će, kažu u Vodoopskrbi i odvodnji, trajati do listopada. Krenulo se polovicom ulice od križanja s ulicom Hrvatskog proljeća do križanja sa Ulicom Križnog puta, a nakon toga će se nastaviti s drugom etapom. Stanovnici se, kažu, nadaju da će radovi biti što prije obavljeni kako bi konačno mogli nastaviti normalno živjeti. Zbog česte nestašice vode kućanski aparati se, vele, kvare, a nikad ne znaju kad će ostati bez vode za kuhanje ili pranje. 
- Mi imamo velike bačve jer smo se navikli na situaciju i htjeli osigurati, ali treba to riješiti – kaže Marija Brnčić. 
 

ZATVOR ZA ZLODUHE?
Otkrivena tajna 'Paklenog zdenca': Speleolozi se spustili u jamu koju od straha izbjegavaju mještani
Ljetopis na kotačima
Nezaboravno ljeto
Ljetopis na kotačima: Sve lampice svjetlile su crveno, ali riskirali su i naposljetku dobili nezaboravno iskustvo
 • Avatar 404_ZLO
  404_ZLO:

  Mojima u prigradskom naselju Nove Gradiške (selo Ljupina) je puno, punoooooo boljel. U trećoj dekadi 21 stoljeća mi još uvijek nemamo ni vodovod ni kanalizaciju. Nema šanse da bi nama popucale cijevi.

 • treb:

  Kumu koji se bavi asfaltiranjem je hitno trebala lova, nema veze vodovod. A za vodovod nije bilo zainteresiranih kumova pa eto takvog redoslijeda :-) Šteta da se tako ulupa brdo love a cesta će na kraju izgledat sva pokrpana kao ... prikaži još! da je asfaltirana u doba Tita.

 • Tramp:

  Pa zovite vijećnike BM365, Imovinskog pokreta i HTZ-a da vam poprave kvar!