Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sve je spremno

Predstavljen program 55. izdanja Međunarodne izložbe cvijeća Floraart

Floraart u Zagrebu
Borna Filic/PIXSELL
03.05.2021.
u 16:28

Od 10. do 16. svibnja na više od 2000 kvadrata kraj jezera Bundek 180 izlagača predstavit će svoje proizvode na 55. Međunarodnoj izložbi Floraart

Više od 180 izlagača, otvoreni prostor Parka Bundek, sadi se više od 125 tisuća biljaka, najavljena natjecanja florista i učenika poljoprivrednih škola – svibanj u Zagrebu u znaku je cvijeća. Sve je spremno za 55. Floraart, najveću hortikulturnu izložbu u regiji. Uz poštivanje epidemioloških mjera, posjetitelje od 10 do 16. svibnja očekuje atraktivan program. 

Uz 16. Međunarodno natjecanje učenika srednjih poljoprivrednih škola, najavljen je i tradicionalan Hrvatski kup florista. Za ljubitelje prirode tu je i edukacija o zmijama organizirana u suradnji sa zagrebačkim Zoološkim vrtom, a uz prekrasne instalacije dizajnera, arhitekta i aranžera koje će tijekom šest dana izložbe Bundek pretvoriti u najljepše mjesto u Zagrebu, sugrađani koji dođu na Floraart mogu uživati i u bogatom glazbenom programu na pontonskoj pozornici. 

 -Unazad 55 godina Floraarta najprije smo na gornjogradskim ulicama kupovali presadnice za naše balkone, potom se izložba preselila u Boćarski dom, no od 2006. godine, nakon uređenja Bundeka, Floraart je zasjao punim sjajem. Hvala svima koji su kroz 55 godina sudjelovali u njegovoj organizaciji i pridonijeli da danas imamo respektabilnu izložbu svjetskog glasa - istaknula je Jelena Pavičić Vukičević, zamjenica gradonačelnika koja obnaša dužnost gradonačelnice Grada Zagreba.

 -TZ grada Zagreba ove godine podržava boravak u prirodi i zeleni turizam, a ovim projektom koji se održava na prekrasnom Bundeku to zaista možemo i učiniti. Svjedoci smo da već postoje turističke aktivnosti i kretanja u našem gradu, pa vjerujem da će Floraart biti još jedan motiv gostima da dođu u Zagreb - kazala je Martina Bienenfeld, direktorica TZ grada Zagreba.

-Veseli nas da smo ponovo zajedno i da postoji vrlo veliki interes za našom izložbom, uz naravno strogo poštivanje svih epidemioloških mjera s obzirom na vrijeme u kojem živimo. Nakon strahovitog potresa u Zagrebu i pandemije koronoavirusom koja traje više od godinu dana, uspjeli smo organizirati 55. Floraart uz educiranje izlagača i reduciranje programa. Iznimno mi je zadovoljstvo pozvati sve da posjete našu izložbu, ulaz je tradicionalno besplatan, a preporuka je da građani parkiraju na istočnom parkingu Zagrebačkog velesajma“, istaknuo je direktor Zrinjevca Igor Toljan.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije