Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Akcija nadzora

Policija će kažnjavati vozače zbog nepropisnog parkiranja na mjestima za osobe s invaliditetom

pauk
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
15.09.2016.
u 14:56

U sklopu akcije policija će provoditi mjere radi podizanja razine sigurnosti u prometu s ciljem sprečavanja i sankcioniranja nepropisnog parkiranja na obilježenim mjestima bez znaka pristupačnosti

Zagrebačka policija tijekom Europskog tjedna mobilnosti od 16. do 22. provodit će akciju nadzora parkiranja kojom će kažnjavati vozače automobila parkiranih na mjestima za osobe s invaliditetom.

U sklopu akcije policija će provoditi mjere radi podizanja razine sigurnosti u prometu s ciljem sprečavanja i sankcioniranja nepropisnog parkiranja na obilježena mjesta bez znaka pristupačnosti.

„Policijski službenici će svakodnevno, neposrednim nadzorom na terenu uočavati i sankcionirati utvrđene prekršaje, a sukladno zatečenu stanju na terenu po potrebi će ostvariti kontakt s podružnicom Zagrebparkinga radi uklanjanja nepropisno parkiranih vozila“, izvijestila je policija.

O važnosti podizanja svijesti o potrebi nesmetane mobilnosti osoba s invaliditetom govorit će u ponedjeljak na raskrižju Petrinjske i Amruševe predstavnici policije te Hrvatskih udruga paraplegičara i tetraplegičara i Udruge za promicanje kvalitetnog obrazovanja mladih s invaliditetom Zamisli.

Mjere se provode radi omogućavanja mobilnosti osobama s invaliditetom kao i upozoravanja na važnost mogućnosti pristupa osobi s invaliditetom parkirališnom prostoru.

Prometni policajci u srijedu će od 8 do 20 sati svoj posao nadzora upravljanja prometom u središtu grada obavljati na biciklima.

Izbjegavanjem ulaska vozila prometne policije u središte grada, zagrebačka policija sudjeluje u globalnom poticanju građana i zaposlenika na upotrebu bicikla kao prijevoznog sredstva u gradu. Ističu činjenicu da se vožnjom bicikla smanjuju gužve i onečišćenost zraka u gradovima i poboljšava se opće zdravstveno stanje osobe koja ga vozi.

>> Ovo je najskuplji europski grad za parkiranje. Sat parkinga čak 78 kuna

Komentara 13

DU
Deleted user
15:18 15.09.2016.

A što su radili do sad? Akcija provođenja zakona! I trebamo pljeskati ili što? Ili je ovo novinarsko upozorenje da se primirimo dok prođe akcija, pa onda opet po starom jer ionako nitko ne kažnjava! A ne kažnjava jer primjera ima posvuda. I baš me zanima da li će napisati kaznu ili pozvati pauk kad je na parkingu za invalide BMW 7 ili stara Corsa?!

Avatar nemam-pojm@
nemam-pojm@
15:26 15.09.2016.

Mjesta je premalo, rado bi vidio čestitke na vjetr.staklima makina na inv.mjestima u arena centru

Avatar Gospodin Maminjo
Gospodin Maminjo
15:10 15.09.2016.

Jest da se u mom kvartu sve zuti od mjesta za invalide,a nema ni upola toliko invalida puna podrska ovakvom zakonu,propisu il čemu već.. Stvarno ima besramnih vozača

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije