Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obavijest za građane

Pogledajte kada će se održati vježba civilne zaštite

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/2
18.10.2018.
u 12:50

Vježba počinje u 7 sati okupljanjem sudionika na zbornim mjestima, a pokazni dio vježbe za građane i medije održavat će se od 10,30 do 12 sati

Vježba postrojbi civilne zaštite Grada Zagreba pod nazivom "Zagreb 2018." održat će se u subotu, 20. listopada, na području bolnice Blato u organizaciji Ureda za upravljanje u hitnim situacijama.

Vježba počinje u 7 sati okupljanjem sudionika na zbornim mjestima, a pokazni dio vježbe za građane i medije održavat će se od 10,30 do 12 sati.

U sklopu pokaznog dijela bit će prikazano spašavanja i prebacivanje tima civilne zaštite preko rijeke Save. U akciji će sudjelovati specijalističke i opće postrojbe civilne zaštite Grada Zagreba i operativne snage civilne zaštite u slučaju razornog potresa na području Zagreba.

Na vježbi će sudjelovati oko 500 pripadnika civilne zaštite i operativnih snaga: iz Ministarstva unutarnjih poslova – Policijske uprave zagrebačke, Državne uprave za zaštitu i spašavanje, Državnog zavoda za radiološku i nuklearnu sigurnost, Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba, Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba, Vatrogasne zajednice Grada Zagreba, Hrvatske Gorske službe spašavanja – Stanice Zagreb, Nastavnog zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar", Gradskog društva Crvenog križa Zagreb, Zagrebačkog speleološkog saveza, Zagrebačkog radio-amaterskog saveza i dvije udruge za obuku potražnih pasa: Kluba za obuku službenih i sportskih pasa "Zagreb" (KOSSP) i Hrvatske udruge za obuku potražnih pasa (HUOPP).

Prebacivanje tima civilne zaštite čamcima preko rijeke Save počinje u 10,30 sati, a od 11 sati pretraživat će se ruševine na bolnici Blato  i spašavati unesrećeni različitim tehnikama spašavanja, završetak vježbe predviđen je oko 12 sati.

Iz Ureda za upravljanje u hitnim situacijama izvijestili su i da će građani po završetku vježbe moći razgledati opremu i razgovarati sa sudionicima vježbe.

>> Pogledajte video vizualizacije rotora u Remetincu

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar comandante
comandante
19:04 18.10.2018.

hoće li biti nazočan najveći spscijalac medju "specijalcima" ... Pavle 15000 kn Kalinić... kako će ovo proći bez njega i molim lijepo u uniformi obavezno... ako ne bude tamo, mogao bi netko normalan upitati treba li nam on i ta njegova izmišljena služba....

Avatar maxist
maxist
16:21 18.10.2018.

gradskog đenerala na naslovnicu !

Avatar Vucibatina
Vucibatina
08:14 19.10.2018.

Koliko bu to došlo ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije