Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poslovi u tvrtki odvijaju se nesmetano

Plinara je već treći mjesec bez direktora

Tihana Colić
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
1/2
11.03.2019.
u 08:24

Holding je dosad za poziciju raspisao dva natječaja, jedan krajem prosinca, drugi u siječnju, ali tvrtku još vodi Ana Stojić Deban

Kadra sposobnog da vodi Gradsku plinaru Zagreb, barem ako je suditi po dva natječaja nakon kojih Holding nije objavio ime novog direktora, očito nema. Tvrtka u sastavu zagrebačkog komunalnog diva bez vodstva je već treći mjesec, otkako je iz nje krajem prosinca otišla Tihana Colić, ali pita li se Holding, “poslovni procesi unutar tvrtke neometano se odvijaju” jer je za zastupanje tvrtke kao direktor i član Uprave od 28. prosinca ovlaštena prva žena Holdinga Ana Stojić Deban.

Tri dana za dokumente

Planira li se uskoro raspisivanje novog natječaja za direktora i kada, iz Holdinga nam nisu odgovorili već su poručili da u vezi s time mole zainteresirane da prate oglase na stranicama trgovačkog društva. Objavljena su tamo do sada dva natječaja na kojima su se tražili direktori ili direktorice Gradske plinare, prvi put 20. prosinca, a onda 25. siječnja. Rok za prvi natječaj bio je sedam dana, od čega su dva bila vikend, a dva su otpala na Božić i Štefanje. Unatoč činjenici da su zainteresirani imali samo tri radna dana da prikupe dokumente potrebne za natječaj, četvero ih se ipak javilo, a iz Holdinga su rekli kako su sa svima obavili selekcijski razgovor, ali nisu se odlučili ni za jednog. U razgovorima su, čini se, bili poprilično brzi jer je natječaj završio 27. prosinca, a već sljedećeg dana A. Stojić Deban ovlaštena je da zastupa Plinaru kao direktorica. I dok su u tom natječaju naveli kako kandidati koji se prijave za posao “mogu biti pozvani” na testiranje, ta je rečenica izbačena kad se direktor tvrtke tražio krajem siječnja.

– Komunikativnost, sklonost suradnji i timskom radu, izražene organizacijske sposobnosti, aktivno poznavanje rada na računalu, poznavanje jednog stranog jezika – uz tri godine rada na rukovodećim poslovima i visoku stručnu spremu objasnili su iz Holdinga što mora imati novi direktor Plinare. A kako nam neslužbeno kažu u toj tvrtki, nisu to jedine potrebne referencije za posao.

– Bivša direktorica bila je odlična, ali znamo kako je došla k nama – govore iz Gradske plinare aludirajući na činjenicu da je zbog zapošljavanja Tihane Colić, koja je u tvrtku stigla 2013. na mjesto pomoćnice direktora, USKOK u aferi Agram teretio bivšeg direktora Plinare Antu Dodiga. On se u rujnu prošle godine nagodio s Državnim odvjetništvom priznavši da je Colić zaposlio mimo natječaja, na poticaj Slobodana Ljubičića i Petra Pripuza, dvojice optuženika u istoj aferi.

Utješna nagrada?

U Gradskoj plinari nagađaju i da se mjesto čuva upravo trenutačnoj predsjednici Uprave Holdinga Stojić Deban, kojoj četverogodišnji mandat na toj poziciji istječe uoči ljeta.

– Poslovni rezultati Holdinga s njom na čelu jesu dobri, a još su se poboljšali izdvajanjem najvećih gubitaša, ZET-a i Velesajma početkom prošle godine. Tako u principu nema razloga da ona ne ostane na čelu društva još jedan mandat. Ali kako predsjednika Uprave Holdinga bira skupština, kojoj je na čelu gradonačelnik Milan Bandić, bit će u konačnici onako kako on odluči – govore nam u Plinari, dodajući kako bi čelna pozicija mogla biti “utješna nagrada” za Anu Stojić Deban. Jesu li zaista takvi planovi, bit će jasno čim Holding objavi je li nakon natječaja od 25. siječnja našao pravog kandidata za čelnu poziciju Plinare. A ako nije, kad će raspisati novi natječaj.

Ključne riječi

Komentara 1

RP
rpzagreb
13:38 11.03.2019.

Valjda je unaprijed predviđeni kandidat bolestan i ne može doći do ureda direktora. Ili živi u Poganoj Vlaki pa mu je daleko ići na posao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije